Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • Adidas Originals Trainers N -5923 B37955 bspringaaa,
  • tweet
Christian Dior Dior Dior mockastövlar storlek 36.5 höga klackar, fårskinn inuti  perfekt

Delningar

Gabor 56.423 Kvinnliga skor skor kvinnokläder mocka läder rhinestone,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

Asics GT 1000 7 kvinnor springaning skor - grå,nyA KVINNERS PAPPILLIO ALICIA SUEDE NEMO BERRY WEDGE SANDALS Storlek UK6, US7, EU39.,BNIB KAREN MILLEN TAN & SNAKE SKIN SANDALS skor Storlek UK 7 EURO 40,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

ALEXANDR ICKE SANDALS HELS ANKLE STRAP Gjord I ITALIEN,ADIDAS GALAXY 3 DURAMO SHOAS MENS RUNG ULTRA BOOST NMD HAMBURG CP8815 US 11.5,NIB Christian Louboutin Pigalle Follies Patent läder Graffiti Pumpar Sz 38.5,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

Adidas Originals Deerup springaner kvinnor Casual skor vit Clear lilac,nyA SEYCHELES MILJONER FLYGPLAN 150 svart SUEDE PUMPS guld HEELS 41.5 10,

kvinnor skor MOMA 94401 -cg Cusna silver silver läder Vintage Made in ,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

Tod s sammetsskor glider på läder svart b34c,nyA LANVIN BLAND SNAKE SKIN LEATH HÖGA HEEL skor SZ 37 I 7 USA,HALOGEN kvinnor Burgundy läder Ankle Booslipss SZ 9 M,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

Brand ny Tory Burch Blossom Gladiator läder Sandals i Royal Tan (Storlek 7),

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

Burberry Woherrar skor TbilDARE skor ny WESTFORD gul DAD,Nike kvinnor Air Huarache springa Low & Mid blast Schnursenkel springaning skor Beige Groes, 675 ny Osbil de la Renta HULA lila Satin JEWEED Mules Flat skor 37,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

Skor för kvinna svart Natural läder SS19WF120 -NE,Skor frau svart kvinna naturligt läder 85z9 -ne,

Pleaser STARDANCE -1018 -7,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

ny Vintage Xavier Denaud Paris Nude guld läder Slingback Sandals France,

Delningar

Steve Madden kvinnor Soph Open Toe Special Occuankle, Natural, Storlek 10.0 US, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.