Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • Emanuela biluso till Flip Flops skor kvinna Sandal Skin Stones,
  • tweet
Cougar Gander Vattentäta Nylon Mid Calf Wedge Dra på snöskor snöskor snöskor Välj Sz  Färg  10 dagar tillbaka

Delningar

NWB Dresty hög klack stövlar Euro 37 US 7 165 Sällsynta förändringaaar Färger,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

Ny nike sf af1 hi Män modestövlar storlek 10.5 svart sequoia,DVF ny pytonplattform träsandaler av geometrisk kilslingbacks 7.5,CORAL Districerad cowpojkartövlar kvinnor Storlek 8.5 M Style R1974,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

Lanvins skor, sommarskor, sandaler.,nyA KVINNERS NIKE ZOOM FLY SP vit CRIMSON RÖR SHONG AJ829 -106 storLEK 7,ATLANTISK STARS KVINNA skor SKOR KAUELL FRI TID VEGA NSN 82F MERC NSN 82,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

JESSICA SIMPSON PRIANNE MESH RHINESTONES dreasy EVENING NUDE BEGE HELES,Botin sock vic maslips 5804 läderskor för svarta kvinnor,

Ny Helens Heart lila Sequin Western stövlar Storlek 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

Tabitha Simmons Liu mocka Wedge Sandal,Camper Peu Cami läder Casual Zip -up Ankle kvinnor stövlar,Dr Martens 8065 DF Mary Jane kvinnor skor ny Storlek US 11 M,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

Tory Burch Fleur hög klack Sandal - WMNS 8.5 - Naturlig Almond - Style 11128654,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

Vackra Osbil de La Renta vit Eliana Satin och Lace Bianco -skor,Kvinnor Nike Af1 Upstep LX 89842 -602 Storlek 5.5 =GS 4Y,BADGLEY MISCKA 8.5 GULD GLITTER PUMP EVENING HEEL LLLYST DAISY 198,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

Skor Harley Davidson Mrs T. Mguld Natural läder hdc976ai4y0 -200,NIKE Hyperbdiamant 2 Pro Mcs 856493 -018 WOLF grå VITE -VITE -COOL grå Storlek 9,

Dz851 a EU 37 kvinnor läderbspringaaaa sandaler,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

Laura Vita Sandals röd lila läder Flower Vario Strappy Applique kvinnor,

Delningar

Mori tillverkad i Italien spetsiga högklackade pumpar schauhe decolte läder grönt grön 44, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.