Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • J. Renee kvinnor Flat Sandals bspringaaa Storlek 10.5 US 42 EU,
  • tweet
NIKE ASHIN modeRN modeRN modeRN LÅG skor KVINNOR skor MIca grön AJ8799 -301 storLEK 7 ny  billigare priser

Delningar

ModeLace Up Wedge klackar Platform skor Collegiate läder Oxfords,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

Nv492 kvinnor Sandals Wedge Loriblå multifärgad kvinna,Söt amerikansk Bobtail 3D utskrift skor for kvinnor - Free Shipping,MONICA PEARL LARRS CASEAL HELED ELASTIK GUSSTE LEDER KELSEA BOTS,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

Tv1519 kvinnor Pump LAMPERTI 39Nude kvinna,Skriv ut grön Loafer läder skor Crystal Brooch sommar 2019 Loafer 7.5 Fr Ship,Film herr Original Tennis Universitetstränare vit läder Athletic Retro low blast,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

Bally Bellezza Pump svart mocka Kvällsklausuler 9.5 C Ogier skor UTAN,kvinnor skor Jeannot 36 EU Sandaler silver blå Glitter Textile bt512 -36,

Jeffrey Campbell California Havana Last Kinney Platform läder skor kvinnor 9.5,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

Adidas Dake Blå basketboll skor storlek 11.,Extrema plattformar - Fetish klackar storlek 7.5 -8.5M,Skor Gissa kvinna svart Naturlig Läder av 74lea08 -bla,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

Brand ny Cabello Comfort 5250 -27 kvinnor läder stövlar Made in Turkey,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

ETWOB SCHUHWERK FRAU SANDALE LEDER grå - 942C,skor dguldthyd kvinna BIANCO lack end, PU 319S006 -BN,Rene Caovilla Crystal Embellided Sandals Storlek 41,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

Rockport kvinnor Total Motion Point Toe Stiletto skor,Kvinnliga skor ISHIKAWA 7 (EU 37) Höga gympaskor blå gröna sammet AW694 -37,

4296p Bil skor Dark bspringaaa Booslips kvinnor Boot kvinna,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

Ny ny balans 990 USA Sz 5.5 WMNS 36 grå W90GL3 NB ENCAP 2A Pågående utbildning,

Delningar

CONVERSE Chuck Taylor All Star läder 557939C skor skor stövlar kvinnor ny, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.