Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • nyA MEN S NIKE LUNAR FINGERTRAP TR 898066 -012,
  • tweet
CONVERSE LEADER skor KVINNOR CT CT CT AS HI 557936c grå  är diskonterad

Delningar

Muck stövlar tremont kvinna wellington lång vattentät stövelström,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

CONVERSE CHOCK TAYLOR 1970 S skor 160525C MONO,FLY London mocka Loafers skor läder Trim Wend Sladge Olive EU35 USA 5 Ny,BRISTOL 0074 MEMPHIS ÄR BRISTOL 0074 MEMPHIS ÄR,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

Modekvinnor, vanliga skor, fyrkantiga skor, plattklackar, fritidsskor, lackläder,Skor geox kvinna blå läder, pu d92fba -043vi -c0673,skor Salvatore Ferragamo kvinnor - Fabric (NOTO206807),

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

Disney MOA MASTER OF ARTS kvinna skor skor Leisure Artikel md137 m10q,Pour La Victoire Äkta läder Anklinda Med spetsiga tår Wedge Sz 8,

Atlantic Stars gymnastikskor kvinnor tillfällig konst.Vega nsn 82f,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

Vintage 1960 -talet Antonio De Poalo ny York Ivory läder klackar Sz 7N,F7708 Sneeaker kvinna blå silver Diadora Heritage Equipe Stone Spolad sko kvinna,La rödoute Collections kvinnor Triple Buckle läder Ankle stövlar,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

Christian Louboutin Studded Pums 35.5 Storlek kvinnor 5.5US,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

BRIAN ATWOOD Lam GRALE 65533;65533; mocka Animal Print Mule Slide Open -Toe hög klack Sandal 9 -39,Azura Jeanette Sandaler Röd ny,Charlotte Olympia embellished duk Pumpar Sz 36 EU 6 US 750 NWB,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

kvinnor EARTIES 204917 röd sammet läder kilar klack sz.9 B,Höga klackar upp säkerhetsnivåer. Säkerhetsarbete går upp i STEEL TOE CAP. OLIKA storLEK,

KVINNERNAS NIKE LUNARSYPER NÄSTA KVINNOR,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

Manolo Blahnik Storlek 41 Multi Färg Sandal klackar,

Delningar

VERSACE JEANS KVINNOR skor skor with GLITTER CASEAL FRI TIDSUD E0VSSF2, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.