Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • kvinnor Round Toe Platform Ankle Strap Party Evening Stiletto hög klack Pump skor,
  • tweet
Larödo kvinnor bspringaaa bspringaaa bspringaaa läder Mesquite Gaucho 11in Square Toe Cowboy stövlar  den nyaste

Delningar

Lacoste toe separators in plus storlekar Stora herr skor grön XXL,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

Pleaser Adore 762 Platform Closed Back Corset Style Ankle Strap Sandal,Utmärkt SPL - SACHA kvinnor Spl -Sacha gående skor - Välj SZ Färg.,Snake Skin Broderi Läder Västra Stövlar Storlek 9 2M,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

Demonia Kera -10 lila sammet Bat Platform Wedge skor - Gothic, Goth, Punk, lila,Propet kvinnor W6036 X550,blå Caiman Tail stövlar for kvinnor Genuine Exotisk Skin Los Altos stövlar Handgjort,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

NIB PRADA PATENT OMBRE LEATER FLATER TVÅ TONEN GLADIATOR LOGO SANDALS 39,kvinnor skor MOMA 94401 -cg Cusna silver silver läder Vintage Made in ,

kvinnor Sz 5.5 Nike Air Max 97 SE Dark Russet Metallic Tawny (AV898 201),

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

1685 Ny Sergio Rossi Patricia grå Lizard SNAKE Sandals skor 40,Adidas Superstar vit for män Storlek 8 till 12 ny In Box B27136 Original,MARC AV MARC JACOBS grå and grön Satin klackar Pumps, UK 5 US 7 EU 37,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

NIB Marc av Marc Jacobs Wedge Sandal Storlek 7 Urspspringaaagligen 330,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

Vogue kvinnor Pointy Toe High Stiletto Heel Slip on Party skor Stripe Pump Mode,FLASHDANCE -1020 -8 MULTI KOLLER UPPLYSNING AVSLUTAD TOE POL DANCE PLATTFORM ANKLE BOOT,Powder Sandal med Plattform Heel 130mm Kvinnor i olika färgceremonier,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

skor Guess kvinna Beige PU FL 5 lohpaf 03 -nud,Manas Italien kvinnor Khaki mocka läder Fur Lined Calf Half stövlar Sz EUR 40 US 7,

Fila Traillazer Wedge vit Navy -röd (WS) (5HM00524 125),

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

Valentino Garavani ROCKSTUD DOUBLE WARP WEDGE, Denis, ny, Sz 38, Ori 945,

Delningar

Nya balanser574 skor skor skor skor läderkvinnor LCC ljusgrå, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.