Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • KVINNOR MED URSPRUNG EQT racing OG PRIMEKNIT skor S7573 Storlek 8.5,
  • tweet
ny Clarks MAZLYN MILL Läther kvinnor stövlar stövlar stövlar Storlek 7 (MSRP  200)  fabriksförsäljning

Delningar

nyA kvinnor 5.5 Fronslipsr Viktorianska Granny vit läder Bröllop stövlar MSRP 234,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

Ash kvinnor sandaler med trias läder hud kristen Art.ssp15 -sl108663 -001,nyA Dries Van Norten Sandals - blå - Storlek US 7.5 Euro 37.5 645 - (P60),Asiater gel cumulus 20 -kvinnor, skor svarta,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

vit Christian Louboutin Plattformpump, Storlek 7 -Storlek 37.5, Nude Färg,Noll Maria Cornejo IJO Asymmetrisk Silhouette Sandals Sz 8.5M Open Toe läder,Reparation av skor svart pu rp4r0002sw021,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

Diadora Kim W Leo skor grå - kvinnor - Storlek 8.5 B,Buffalo London 37 Ankle stövlar mocka och Snake läder häl Genuine 14cm high,

NWB Reebok herr ZPump Fusion PU Cast Splash Pump springaning skor Storlek 9 10 11,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

LOINT of Holland Sandal 31413 Turquoise,Steve Madden röd Färg Velour Round Toe stövlar skor Storlek 5.5M,Skor DSQUERAD 2 Kvinna BIANCO naturligt läder, PU 11570001 -M1576,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

Sanita Yara Flex kvinnor skor Sandals Clogs Plateau träsula bekvämt - ny,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

ADIDAS skor EQT RACERING AV ADV PK W BLAK VITT CQ2243,Finn Comfort tunis i mörka bspringaaaa mallar, utbytbara,Converse Pro läder Hi All -Star vit röd.1H780 Storlek 9, ny, K12,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

Bernardo kvinnor Maisa Sandal,Naot TENEEI grön Sea Beige Ankle Strap läder Sandals Sz 40 US 9 kvinnor NEW,

kvinnor FittFlop Rally läder skor silver Premium ljusljus Trainer Storlek,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

ADIDAS MEN's NMD ru XR1 VINTER skor storLEK 9,

Delningar

Adidas Performance CG3841 AdiZero TJ PV springaning skor - Select SZ Färg., förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.