Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • Gotiska punk Rock T -Strap Sexiga High klackar Platform Bröd Brödd bröddstorlekar,
  • tweet
A.S. Dakota Wedge Plattform Slide läder Sandals SZ 38 NWOB NWOB NWOB  stort urval

Delningar

Tory Burch Gemini Link Block Heel Sandals Storlek 9 Detaljhandel 249,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

kvinnor NIKE AIR MAX THEA Guava Ice Tränare 599409 804,nyA TRYCK FRYST PERRY VITT AUBRIE LEADER skor PLIMSOLLS,ISHIKAWA kvinnliga skor Grön sammet Low 1225 Skor med guldstjärna,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

ny AEROBICS HOSTES 70 WoMENS KLASSISK LEATORISKT DOMSTOL FRAMSTÄLLD I PORTUGAL,Pulso kvinnor Pumpar röd Combo (Bordo) AF 338Skor,Valentino Garavani Rockstuteri Souls low Heel Sandals SZ 37.5 guld läder ny 945,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

Ciabatta stängd sabot M2647 fantasi extra stor ortopedisk sky Loren,LEON PAUL LONDON HI -TEC BLADES II FENCING skor splitternya MSRP 116,

Nike Air Force 1 Foamposite Cup Universal röd ny Storlek 8 Halva priset 150 Nu,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

Frye kvinnor Dylan Closed Toe Casual Slide Sandals,Adidas skor kvinnor skor vit PU, Fabric cq2406,CHRISTIAN LOUBOUTIN PUMPS Beige Patent läder Platform Heel Round EU 38 US 7.5,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

SENASTE RELEASE Nike Flex 2018 RN kvinnor springaning skor (B) (006),

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

ny DOC DR MARTENS ROMI ÖPPEN TOE SVART HOLO 10 US WEMENS HTF,Sandal Schutz Blanda läder,Bcbg -genereringaaspumpar kil 13 cm 38.5 Pang -ny,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

kvinnor HOKA ARAHI springaning skor Storlek 7.5 US Excellent Condition,SCHUTZ guld SANDALS 8.5, ny,

En medelmåttig kvinna strippa erbjuder konst.V1GC157063 WAVE TWISTER 4,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

Manolo Blahnik Snakeskin Cage Sandaler SZ 36,

Delningar

HOGAN kvinnorSCHHE TUNSCHHE kvinnor LEDER skor skor NEU OLYMPIA H FLOCK BF5, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.