Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • PRADA SVART LACK POINTAD TOE T BAR HEELstorLEK 6.5 39.5,
  • tweet
ADIDAS Originals Superstar Boost Boost Boost PrimeKnit skor - 11 - ny - Classic shell toe  bästa erbjudande

Delningar

SBICCA JOSSLY ANKLE CHELESEA BOOTE LEADER grön UTGÖR storLEK 8.5,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

Skor kvinnor Z Coil,Tory Burch Patos Studier av Sandal - Calf Läder,Badgley Mishka Embellieshed maska Stiletto Heel Sandal Sz 7.5 ny 235,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

Demoniskt gift - 101,Sandaler med Heel Mephisto Lea i silver Laminating skor kvinnor,Nv600 kvinnor Fridad CORVARI kvinna bspringaaa,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

Zanon H2802p Sandal mocka Senap med Tassels Wedge Med,M2716 extra stor ortopedisk blå sandal Loren,

Miu Miu 5E8881 NALAK BIANCO skor storLEK 39 Vit Ny,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

kvinnor - PRADA - Plaid Houndstooth Tweed bspringaaa läder klackar Pumpar w Clip 7 37.5,Cirkel G Kvinnor Stövlar,Dr Martens storlek sex kvinnor, 4 brittiska stövlar,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

kvinnor Nike Air Force 1'07 PRM Storlek 9.5 skor AF1 Metallisk brons 616725 901,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

Tänk skor Model Cosima Aluminium Effect Springaa Sommar tror påse,EUC Anthropologie Sz 9.5 Billy Ella Tan Feled mocka Broderbroderade Loafers RARE,kvinnor skor ADIDAS Ultra Boost x BB1696 Limited Discount till 30 04,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

Kriminella kvinna dyker upp, fri tid och ersätter läder Code ART.25362A16B,Frye Melissa Button Back Zip stövlar Storlek 5.5,

ny balans springa Disney springa Disney Mad Tea Party skor 880 V6 ALLA storLEK KLIPS,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

Tosca blå -skor kvinnor med halvnaturligt läder ss1903s047 -c34,

Delningar

ANDIDAR URSPRUNG BUENITZ RX UTbilDARE vit skor HOS BASKETBALLMANS, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.