Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • NIKE AIR MAX 2016 PRINT WMNS 8801 500 us -9,
  • tweet
Schutz Gilberte Denis Pump Pump Pump  försäljning online spara 70%

Delningar

NEW MENS ADIDAS PUREBOOST GO CORE BLAKK (F35786), SZ 10, 100% AUTHENTIC,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

NWT BORTS 7.5 Kvinnor; bspringaaaa; med taggar; blixtlås; spännen,Vans Mix Checker Old Skool mocka duk herr Flat Unisex Trainers,Pump för Burberry Blyth Ankle Strap,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

Cognac bspringaaa läder Shore Line Peep -toe Comfort Sandals 6 Ny,NIB Sällsynt Badgley Mischka Cydney Pump Storlek 6,ZARA MAN SUEDE BROR, blå FAUX FUR SAMMAN HÖGA TOP BOOTER skor skor 6 39,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

Schutz S0138711760002 kvinnor Natally Heeled Sandal - Välj SZ Färg.,nyA KVINNOR ADIDAS PUREBOOST R skor BB4134 -skor -storLEK 9.5,

NIKE kvinnor FLYGMAX DIA SUMMIT VITT VIKTIGA VIKTIGA VIKTIGA POSTER 2019 BEST SELLER,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

120 NIB WOMES 7 blå MERREL ALLA UT RUSH TRAIL RUNNING SHERIER EV FOTFICERADE,skor Philippe Model Paris Vintage vit läder med Zip,Palladium Pampa Hi duk Hi -Top skor kvinnor Trainers,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

Valentino ljus grå Wedges ny,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

Skor blå kvinna svart Naturlig Läder 8 folympia 02 BLKS,Christian Dior mockastövlar storlek 36.5 höga klackar, fårskinn inuti,Tory Burch US 7 kvinnor Metallic läder Fringaae Slip -on skor,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

KVINNORS ASICS - L. GT -1000 5 (T6A8N -3993) -storLEK 6.5 - 40% UTAN,Badgley Mishka Kaden 8.5,

Lenora skor kvinna Pump Raffia Tan vit - 7f9c,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

SHES PEDRO MIRALLES 24040 AMALFI BLAND 24040 AMALFI,

Delningar

Jeffrey Campbell Western Cowboy ovanför Ankle stövlar Sz 9 325, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.