Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • ”Ariat Animal Patch stövlar RARE Leopard Alligator Ostrich ”,
  • tweet
Adidas - vit läder skor för kvinnor kvinnor kvinnor CQ2588  stort urval

Delningar

La Sportiva kvinnor Ultra Raptor Trail springaning skor Tränare skor blå grå,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

Salomon XT Hornet springaning skor Trail Treking Storlek Trainers grön ny,Reebok Fast Flexweve NT vit grå kvinnor springaning Training skor skor CN5620,M25224 skor Sandal Taupe Extra stor ortopedisk justerad loren,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

Reebok Melody Ehsani Colbalb Freestyle HI.M48396.ny MED BOX,RUCO LINE skor 0042 bspringaaa 37,BARGAINAsics Gel Exalt 4 kvinnor springaning skor (B) (9095),

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

Bspringaaa elastisk tunga beige 5137 arka,Ara Tokio 31 DA5 skor da Ginnestica Basse kvinnor (Jeans, Sky 08), 38 EU,

nyA MENS ADIDAS PURS BOST skor S8995 -skor -storLEK 8,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

Christian Louboutin 38.5 sandaler,Bomber i posteringaaen Eedo 3228 grå.,Adidas Originals X Stan Smith, S77684, läder, sällsynt, UK11, US11,5,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

kvinnor Merrell Moab Fst Gore -tex kvinnor gående skor - grå 1,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

ny Balans skor x -90 Verdon vit msx90crh,bilvela Kurt Geiger röd.Ny.Storlek 6 39 BRAND ny,Bspringaaao Magli kvinnor Nirsa Open Toe Classic pumpas blå Storlek 8 US 39 EU,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

Christian Louboutin grå Cornelille 100 Veau Velours Argile Pump 39,röd Goth Hippie 70 -talet Disco Halloween -kostym Cosplay Superhjälte stövlar,

Adidas adipower Kakari SG Soccer Cleats Röda herr,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

Ellie skor E -678 -Jesse 6 Rhinestone Heel Mul med Rhinestone,

Delningar

kvinnor Mode Embossing Floral Lace Up Wedge High klackar Platform skor Muffins, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.