Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • Josef seibel 03 billo sandaler bspringaaaa plus storlek 27603 te796 herr 311,
  • tweet
Ara Lissabon 87 MR7 1244029, 1244029, 1244029, Mocasini kvinnor, Beige (Puder 47), 38.5 EU  försäljning

Delningar

Klassiska skor komart damsandaler eleganta skor svart 39,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

LIU JO S18007P005540754 SLING tillbaka TC70 AIRONE LEMON PEEL MainApps,Strategia Skodon kvinna sandalstyg gul blå -a568,KVINNOR MED URSPRUNG EQT racing OG PRIMEKNIT skor S7573 Storlek 8.5,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

Nike skor kvinna arabione moede, tyg 84973 -800,NIKE W METCON REPER DSX BLAND vit DARK GREK 902173 007 US WMNS SZ 6,Aigle 12 ZB2 Lady, Stivali di Gomma kvinnor, lila (Aubergine 001), 37 EU,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

Nike Air Max 1 Liberty of London QS Burgundy UK 8 US 10.5 EUR 42.5 CM 27.5,JCrew 258 Elsie sammet Ankle Wrap Pumpar 5.5 flottans klackar,

Tänk att sandal är större från en lätt fotbädd också i evigheter.,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

skor VROUW DIADORA GAME WIDE 501.174334.C7901 PLATTFORM KVINNOR SNKRSROOM VITT,nyA FLEX - OCH GAVA AVA -BEHÖRIGA ANKER SOM GÖRS I PORTUGAL,Seychellernas bspringaaa läder Wedgestövlar storlek 7.5 259,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

NIB kvinnor storLEK 9 Klogs bilolina Clog skor Smooth svart 0013029003m090,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

Tänk på MIZZI Mules Capra Rustico Café Combi ny,W5x -1748c1 modell för smekning och sandal Kvinnors svarta flätade block,kvinnor skor skor Premiata Andy D 3904 Läder vit Glitter silver ny,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

Nv475 kvinnor Sandals NORMA J BAKER KVINNA blå,Flex och Go Winnie kvinnor Comfort läder Ankle stövlar Made in Portugal,

BRAND ny FORVARNING 21 ÖVER KNEDFAX SUEDE BOOTS 8,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

Kvinnans skoklack vegan korkblomma organisk vegan kvinnor domstol sko pump eko,

Delningar

Sandaler Frau 84a1 röd mocka Wedge 9 cm, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.