Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • Handgjorda kvinnor läder Mule Wedge Sandals Mid Pumps Slippers Bab Nassir,
  • tweet
Aigle 153 WQ6 840894 Stivali Stivali Stivali da Pioggi da kvinnor, svart (Miss Juliette), 40 EU  det senaste

Delningar

Jack Wolfskin Snow Pass kvinnor vandrande stövlar, storlek 6.5,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

Long Tall Sally Kitten Heel mocka Boot Storlek 11 Brand Ny,Tibi Eli röd Patent leter pumpar,Nya herr 14 NIKE Vapor Speed 3 4 TD Tough Maroon Football Cleats 120 668839 -001,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

Converse kvinnor 564030c vit skor Springaa sommar Fabric,Christian Louboutin Beige Lucifer Pigalle Spike klackar 36.5,NIB Autentic Valentino Garavani Bordeaux Patent läder Rocksturt Pumpar Storlek 38,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

CAPRI W8F -0725 Ocean Pikolinos,Ny Escada röd klackar Storlek 8 tillverkad i Italien Orig.450.00,

Nv1777 kvinnor Pump Luciano Padovan kvinna blå,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

Mori Made in Pointy High klackar PUMPS skor läder Turquoise blå blå 43,ny EMU Ridge Australien Brn Shearling Loafer Slipper Mocasin Män S7 kvinnor 8.5,Skor från Hogan Skor från sko kvinnor h222 bunden H stor hxw2220t54j805 brons,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

Kvinnliga skor CLEO HÖGA HEELED COURT Förlorade bläck,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

Burberry Prorsum Milford Celebrity Designer Sandals skor 39 EU 6 Storbritannien,Storlek 11 orange - och metallplatta TBAR -sandaler tillverkade i Spanien Stora Stora Stora Stora Storleksskivor,Frye Villager Lace stövlar Knee High Tall Oiled mocka Heel Zip bspringaaa 6.5 M Nice,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

LIST CAVALLI KVINNA HÖGA HELER WEDGE SANDALS skor SATIN LEADER CODE S13WP0092,AH386 BRACCIALINI skor svarta läderskor Textilkvinnor och EU 36,EU 37,EU 38,E,

1800 RICK Owens sz 36.5 6 high häl kil BOOTS.krisad mocka ny i låda,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

2018 kvinnor Mode Floral Rhinetone High Block klackar Open Toe Sandals Peep Toe,

Delningar

AJ4115 -301 Zoom Pegasus Turbo kvinnor springaning skor skor, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.