Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • KENZO skor 691511 blå -65533;65533; MultiFärg 40,
  • tweet
MINNETONKA MINNETONKA MINNETONKA skor 736320 bspringaaa 65533räd;5533; Beige 6  Njut av att spara 30-50% rabatt

Delningar

D9000 Guzheng kvinnor bspringaaa Jeffrey Campbell Beane vintage sko kvinna,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

Berkmann Melou, Mules, Bronze Metallic, läder Width G 1915 -718,SAM EDELMAN SCHUHWERK FRAU DECOLLETE GAMSE SCHWARTZ D3F1,kvinnor skor GIANNI MARRA 5 (EU 38) domstolar kilar in bspringaaa mocka AK822 -38,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

Aigle 175 XS9 840824 Stivali da kvinnor, blå (blå (Marine röd)), 38 EU,kvinnor MBT skor stövlar 37 bspringaaa mocka Performance dt198,Riebok insta pump fury kvinnor,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

ROBERT CLERGERIE PARIS Communal Hi Top Velcro skor grå Storlek UK 4.5,NIB J.CRew Nordic stövlar BLAK F844 storLEK 7 nubuck läder vintersnö Brand ny,

Christian louboutin Lady Peep Spike Pump Storlek 35.5,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

Mizuno Cyclone Speed 2 Män Volleyball skor blå vit -röd,Sexig Pour La Victoire läder Ankle Boot i Deepeste Burgundy Storlek 9.5 NWOT,Mermaid Rainbow Regnbr Ombr 65533;65533; Bling Glitter klackar All Storleks U.S. kvinnor Brians Brians Brians Fross 65533;s 6 -10, 11.,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

kvinnor skor Ivanka Trump Sunny Ankle Strap Flat Sandals Pewter Multi Storlek 9.5,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

Schutz Juliana guld Glitter Patent läder Stiletto hög klack Cage Sandal Pumpar,Kvinnliga kontor mina cylindriska bakåtklackar svart läderklack,PRADA kvinnor läder skor Sandals High klackar bspringaaa Storlek 38,5,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

kvinnor stövlar Real läder Lace Up Ankle stövlar Chelsea Oxfords Brogues Wingstip @,Sällsynta England Regent kvinnor läder Ankle Lace -Up Riding stövlar Storlek 9.5,

nyA SURRA VAIDER GREE VITT 08044 -301 SKATTBOARDING skor 13,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

HOGAN REBEL kvinnorSCHHE kvinnor LEDER skor HÖGA skor NEU R182 bspringaaa B6F,

Delningar

Grå couture för Vintage Inspirerad Formal klackar skor and väska Set, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.