Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • Priset Winning skor vit Lucy D 3666 med effekt Knurled för kvinnor som tilldelats Luc,
  • tweet
ny Christian Louboutin Fyalta 85mm Glitter Glitter Glitter Chain Mary Jane Pumps Storlek 36EU  6US  bästsäljare

Delningar

Asics Gel -Kayano -tränare EVO Knit skor Tränare springaning skor Sport h7p4n ny,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

Kvinnor träen medicinläder träskor FPU11 Vit färg US skor Storlek,Tofflor och träskor Anna Baiguera ave kvinnor - läder (AVE1924COCCO),Steve Madden kvinnor Cookie Lace skor Mode stövlar lila Storlek 8.5 USA 39,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

CM137 ny Chaco Z Volv Sandal Hiking Trail River Water strand män 9 Usonian Java,Cole Haan Snakeskin Sling Back Peep Toe,nyA 39 -8.5 9 LIebeSKIND ANTHROPOLITIE läder Olivblått beige glitter mocka,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

Softspots kvinnor Toväskao läder Closed Toe Casual Strappy Sandals,GCDS kvinnor BADESskor SANDALEN PANTOLETTE NEE ENE 951,

1245 ny Manolo Blahnik BOTTNA BB Satin lila lila Jeweled Pumps skor 41,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

Vita gympaskor män ny mode 2018 storlek 7 –12,Kvinnor Genuine Patent läder Ankle Boot Glitter Sneeaker Board Street Party skor,NIB 570 PRADA Mörkbspringaaa mocka open -toe fotboja Trap pumpar högklackade skor,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

Poesie Veneziane P19u damskor sandaler 2302 SVART,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

SALON Adam et rep skor 215902 blå 39,Kvinnor Split Toe stövlar läder Ankle skor High Chunky Heel Casual Occident Sz,Artikel 1320 171 SA2 Sand Borne, Sandali Punta Aperta kvinnor, Beige, 41 EU,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

HOKA EN TOR SUMMIT ULTRA HI blå JEWEL MEDIVAL blå BOOTS storA USA 9.5 ny,Jordaniens 23 -storlek 13,

Nike Vapormax ljus II kvinnor 11.5 Atmosfär grå Gunsmow AOC4537 003 skor ny,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

Jimmy Choo London womherr spets -up sko,

Delningar

Glid på Joshua s kvinnofilt (10018Fny), förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.