Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • Caparros Priscilla Textile Sandals storlek 10 m,
  • tweet
Nike Nike Nike kvinnor Air Huarache springa Sail  Glacier blå  Elctroline springaning skor 8 Wome...  otroliga rabatter

Delningar

kvinnor FittFlop Rally läder skor silver Premium ljusljus Trainer Storlek,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

Christian Louboutin Tiburon Sandals High Wedge Slidges Esfarille guld 37 6.5,Christian Dior High klackar - 4 tum - storlek - 38,Antar att klackskon öppnar tån kvinnor och konst.FL 1 heapat 07 defekt,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

ROCKY 4EURSOLE guldEN DAG KVINNORS BLANDA LEADER RKH150 ALLA storLEK,Hobbs Erin mocka Mix Mink Leopard Heel.Olika storlekar.,Softwalk kvinnor Rochelle Closed Toe mode stövlar bspringaaa Storlek 9 US 4,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

kvinnor Nike Zoom Air Pegasus 35 Turbo Storlek 10.5 Springaaande AJ4115 300 Grön,NIKE -VÄXTER FRIA TRANSFORMER FÖR UTbilDNING AV FLYKNIT,

NIKE AIR MAX 97 OG QS TbilERS UK 4.5 EU 38 WoMENS 885691 -700 guld 90,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

Christian Louboutin Eklektica 85 Läder Pump,Nya Django och Juliette Fjärrkontroller av Tan kvinnor skor Casual stövlar Ankle,Salvatore Ferragamo - kvinnor Vara Navy blå Bow klackar - Storlek 8 B Pebble,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

Chung shi duflerino skor män spetsar fritidssportskor,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

Brand ny Nike Free Trainer 3.0 M än 35; 18 M Athletic mode skor 511226 -005,Stella Mcbiltney Patent läder Square Toe Pumpar SZ 39,Kvinnor 65533.65533.s Flats Trainers skor Joshua Sanders Bow Melange skor Storlek UK 7 EU 40,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

FENDI KVINNOR SUEDE skor, SVARTA, ITALIEN, storLEK 39,Giant kvinnor Steel Toe Works stövlar G3374 US 8W NWT,

Salomon Speedcross 5 GTX kvinna's springaning Hiking skor Meadowsbrook 407946 19U,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

Asics Onitsuka Tiger GSM vit Pitaya Kvinnor Classic skor skor 1182A076 -102,

Delningar

nyA TORY BURGH RICKI FLIP FLOP VEG LEATER 11148568 storLEK, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.