Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • Handgjorda bspringaaaa, äkta, bspringaaaa mansgladiatorsandaler tillverkade i Italien,
  • tweet
HUNTER skor 809424 Blå Blå Blå 6  försäljning online rabatt lågt pris

Delningar

NIB FAUSTO BLAND BRÄNSLEMulor Floral Emroyed skor Storlek,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

svart Giardini P19u skor damsandaler med häl P908253D 100,Pierre Hardy Natural läder Ankle Strap Sandal on Multi trä Wedge,nyA 388 Anthropologie Ariana Bohling Pip Gladiator Sandals Storlek 10 Alpaca Pom,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

Tabitha Simmons kvinnor Navy Polka Dot Sandals 36.5 Medium (B,M) BHFO 9584,Victoria skor Berlin vit läder och blå Trainer,Flexx Cognac läder Sandals Storlek 7.5M MSRP 250,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

Sandal i Cavalino Bianco Buttero, modell Sunset,RAG BONE STANTON CHELESEA BLAK LEADER ANKLE BOOT, storLEK 41,

Flower MOUNTAIN PAMPAS x WILLIAM MORRIS Chrysanthemum NAVY,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

Sandal prada saffiano lux2938 caffe ny 12 46,5,Adidas kvinnor Terrex AX3 gående skor grå Sports utomhuss Andlig,Sandaler i form av t -forster,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

Palladium pallasse ut läder skor High Wom Loafers 95527 -008,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

kvinnor Asics Gel Kayano 22 Lite -Show springaning skor Aqua Splash T5A6N US 7.5 EU 39,2018 kvinnor läder Brogues Point Toe Ankle stövlar Oxfords Slip on Buckle skor,BZ310 GUIDO SGARIGLIA skor blå glittersläder kvinnor pumpar EU 36,EU 36,5,EU 4,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

TORY BURCH 228606 Multi Färg Ambrosia Beaded Raffia springaway Sandals sz.8 M,VÄXTER NIKE AF1 LUFTFORCE 1 07 KRIMSON TINTstorLEK 7.5315115 039,

Nike Roshespringaaa Flystick MultiFärg US 6,5 -10 Air 704927 -001 Presto Print juvenate,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

kvinnor NIKE AIR VAPORMAX 97 ­UK Storlek 6.5 ­guld'VINTAGE CORAL 'AO4542 -902,

Delningar

PRADA - VTG Jade grön mocka Floral Embalised Peep Toe Wedge Heel Pumpar 8 38.5, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.