Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • Badgley Mishka Embellieshed Rhinestone Shirley bröllop Bridesmaid skor 11,
  • tweet
AP516 D.A.T.E. (DATE) skor grå mocka kvinnor kvinnor kvinnor skor på EU -37  no.1 online

Delningar

Skor saido Basic grå Natural läder S 0 Cush 01 ansit 5 -CAS,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

DOC DR. MARTENS TURQUOISE SHIY METALLISK SMOTH LEADER BOOTS RARE 6UK W8 M7,nyA SURRA VAIDER OCEAN ICTE 08044 -44 -442 SKATTER män 8.5 KVINNORS 10,Schutz S204450010016 SCHUTZ kvinnor Jane Heeled Sandal - Välj SZ Färg.,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

Ny ny balans 990 USA Sz 5.5 WMNS 36 grå W90GL3 NB ENCAP 2A Pågående utbildning,Kenneth Cole Reaction Woherrar Slam Shot Flat Sandal with Toe ringa and Micro -Jewe,NIB Clark stövlar 10 W Lång, bspringaaa mocka och läderstövlar.,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

BNIB Steve Madden Rivaal guld läder Gladiator Sandals, Sz 9,MBT Chantel, Sandalia Para kvinnor 70953 -03N,

850 Miu Miu Grommet Strappy hög klack Sandal 40 9 Lace Up Studds skor,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

Meotina Branddesigner High klackar kvinnor Ankle stövlar Zip Glitter Tjock Heel...,La rödoute Collections kvinnor Faux mocka Loafers,Diane von Furstenberg [”65533;”, 65533; Gwendolyn 65533; [rough] rough 6553333; mocka Pump Sz 10 US 40 EU 350 NWOB,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

Skor Premiata KVINNA blå FABRIC, SUEDE KIM -3403,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

SUPER SPECIALT Brooks Launch 4 kvinnor springaning skor (B) (066),Franco Sarto kvinnor Cecily läder Closed Toe Over Knee mode stövlar,Skor Nike kvinna BIANCO NATURAL LEATER 366731 -100d,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

NIKE kvinnor Nike Free Rn springaning Fly 2018 942839 -801 CRIMSON PULSE Storlek 10.5,Adidas Terrex Choleah Paddad CP gående -skor - kvinnor,

Adidas Superstar Hologram Iridise i begränsad upplaga AQ6278 USwons tonårsstorlek 5 -8,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

Gianvito rossi python Manhattan sandaler G31508 85RIC PIT Nude - Autentic,

Delningar

G -stjärna IDA gs43090 044 DARBrödT LEADER nyA Diverse storlekar, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.