Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • Kongrönera Chuck Taylor All Star Flystick High Top vit herr Storlek 10 156734c Ny,
  • tweet
Igi &co skor kvinnor grå naturlig läder läder läder 3159500 -dku  känt märke

Delningar

ANTHROPOLOGIE BERNARDO LUNA BOW ShoOTIES Sz 10M (AS),

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

Nya WOMES SOL BLAND JAYDE SUEDE BOOT ANKLE,Penny älskar Kenny Woherrar Furst Flat Sandal,Delacroix stövlar skor läder Shearling Winter stövlar Storlek 37,39,41 2202 Ljusblå,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

DURANGO CRUSH BOOT KVINNOR storA 8.5 MED,Bollmänyer Skjutare Flipp Floppstorlek 8 42,CHRISTIAN LOUBOUTIN Multi -färgad pump med formgivare 65533;65533;ansikte Storlek 37 1 2,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

EN STAR OX 163192C BORDOX,Adidas Yeezy boost 350 V2 Blå Tint Storlek 11 herr,

kvinnor skor skor Philippe Model Paris Tropez Mondial Nude eller Made ny,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

AQUATALIA -grön mocka -Faux Fur Animal Print -Lined Wedge stövlar -Storlek 6 -Nära Mint,Donald Pliner Greta mocka Booslips.,L Bean kvinnor Hiking stövlar SZ 9 bspringaaa Real Nice,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

Rocco P kvinnor Sandaler 3031MM blå läder Mules Brade Flat NP 295 ny,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

ny kvinnor Reebok BT21 ROYAL COMPLETE 2LCS RJ DV897 orange UNISEX Storlek TASSE,ASH KVINNA skor HOPPAR CANVAS KOD VIRGEN BIS VIRGEN 64372,skor Adidas F36223 Advance Ftw Wht Ftw Wht Coppmt mode kvinna mode,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

Mbt Hani 8 womherr sko 70980 -1241p - Hani 8,Tory Burch Emmy Patent Calf Sandals 11 NIB,

Diadora har tillfälliga gympaskor.B. Elite wn 501.173993,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

CONVERSE CHOCK TAYLOR CHECKS ALL STAR CT OX LÅG 36 -45 ny klassisk duk,

Delningar

TORS TMS PLANG U SUede klassiska bspringaaaa skor, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.