Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • Kvinnliga skor Andningsbar maska Flat skor Casual Lace -Up Round Toe Rubber Solid,
  • tweet
Sjp Sarah Jessica Parker Parker Parker röd Leader bilries pumpar Storlek 8  bästa mode

Delningar

Frye Riding stövlar Storlek 6.5,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

skor kvinna FILA Disrupter Low WRM 1010302.12V Tågare Slnkrsroom Stammar FILA,Jcrew Madewell kvinnor läder boardwalk -wrap sandal grön G2005 Storlek 8.5,herr Nike RosheNM Flystick SE - 816531600 - Bright Crimson svart grön multi Tra,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

Klassisk SERGIO ROSSI {65533; GODIVA 65533;rough 6553333; LAIES HEEL PUMP AUBERGINE 35.5 (5) Inte 500,kvinnor Harley Davidson Calf längd Biker stövlar -Baisley d83764,Nike Air Max 1 mäny för blå körningar 9,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

Konversa alla stjärnor mujr tillfälliga gympaskor Casual Art.556760c,Geox skor Man skor Trendy grå mocka u926fb -00022 -c907,

Steye Booslipss 6.5 Splitter ny With Tag bspringaaa 348,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

nyA SURRA VAIDER GREE VITT 08044 -301 SKATTBOARDING skor 8,SALE ADIDAS I -5923 W WOMNER GRÖN VITT SKOGSBRUK CG602 ny WMNS INIKI RUNNER,Kvinnor flyger London yone 642fly läder öppna tå mocka booslips Assorted Färgs,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

Mori Italien Platform hög klack PUMPS skor skor mocka läder bspringaaa 37,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

Manolo Blahnik Stitched läder bred Cross Strap Kitten Heel Sandals Sz 37.5,Storlek 11 lila and Metallic Flat TBAR Sandaler tillverkade i Spanien Big Big Big Storlek skor,PRADA, Sandaler, läder, Pirite, EU 39,5, ny 1.200,,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

ZARA bästa kvalitet AUTHENTISKA LEADER HÖGT HEEL ANKLE BOOTER nyA,Lin män Chukka Boot Ca Leopard Camo (oliv druvblad) VN0IK48OF Storlek 11,

FRIA mänNISKOR FARYL ROBIN MOUNTAIN PEAK CHESLEA BOOT S6 (AS),

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

Adidas Continental 80 G27706 Gymnastiska skor Man Kvinna,

Delningar

Veva - kvinnor Ortho - Bounce Woven Sandals - Välj SZ Färg, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.