Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • skor Adidas Stan Smith med Glitter och silver Swarovski plus matchande blomma,
  • tweet
Gabor 46 513 46 Ankle -Strap Sandal läder läder läder Night blå 156474  försäljning online spara 70%

Delningar

Sexig dekolte'Heel skor 13 från 35 till 46 vit Opaque Bride mode Glamour,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

Nike SB Zooma Stefan Janoski herr Storlek 9 duk bspringaaa skor 615957 204 Gum,NIB CHRISTIAN LOUBOUTIN Simple Bille Version Denim Studded Mule, 55mm PUMP, 39 8,Rachel Zoe rzb -000365 SUEDE FRINGE WOMNS Sandaler mocka läder Storlek 39,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

Vegan sandaler kvinnor i mellanblocket, peep toe, ekologisk mikromocka fotled,Skor Laura Bellriva Kvinna BIANCO NATURAL LEATH 3187Z -BN,NIB Kork -Ease Ava läder Wedge Platform Sandal Orion blå Storlek US 10 EU 42 ny,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

BRAND ny I BOX CHRISTIAN LOUBOUTIN BLAK SEKVIDAD ÖPP TOE HELES SZ 37.5,Hobbs n3 bspringaaa Storlek 5 38 bspringaaa läder Knee High med hälar,

Sandaler Jerusalem Kvinnors Den gode herden Buckle Toe ringa,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

Marc Fisher Med bspringaaa läder Strap Detalj Audrey Riding stövlar 6 ny,Sabot kvinnor Heel 11 Platform guld Pleaser Gala - 01,Nike Air Max Command skor Leisure Sports Trainers springaning skor grå 629993 -047,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

Nike Air Max 95 läder Smokey Mauve vit Uk Storlek 4.5 Eur 38 AQ8758 -200,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

skor Liu Jo kvinna grå Natural läder, mocka s67237p0079 -83907,Ny Tory Burch Wedges,NWT Solomon Ellips Winter GTX kvinnor Hiking stövlar 7 Rawhide Living Coral 150,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

Teva Elzada Lea Supportive gående Sandals (Port),H HUDSON blå METALLISK LEADER APISI BOOTS storlek 37,38,39,40,41,

Mode kvinnor Square Toe Stiletos tofflor skor shower shower High häl,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

Free People kvinnor Storlek 39 Landings Asymmetrisk Tan läder Ankle Strap Sandal,

Delningar

Ariat Sz 7.5 B Fatbebis röd kvinnor 16460 Cowboy Western kort Riding stövlar Bling, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.