Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • Sanita Yara Flex kvinnor skor Sandals Clogs Plateau träsula bekvämt - ny,
  • tweet
Ferragamo Ferragamo Ferragamo bspringaaa mocka stövlar Storlek 6B  2018 butik

Delningar

Jessica Simpson Bisano Plattform Pump Storlek 6.5 Ny naken,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

Adidas Stella Mcbiltney 4D futurecraft Sample Boost SNS SoleUS4 UK3, 5 EUR36,Natos skor portugala skor pumpar stilettos högklackade svarta 1437,Adidas Ultraboost Oåldrade Mystery Ruby springaning skor (DA9596) kvinnor Storlek 9.5,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

CDG x Nike WMNS Cortez Platform Storlek 7 38,kvinna's Converse 549721C Chuck Taylor All Star Apple Print High blast Sz 6 NWT,Ny FILA kvinnor SPGHETTI 95 FS1HTB1243X BLAKK US W 6 -10 UNISEX storLEK TACKE,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

Nike Blazer Mid Metric QS US9.5,BRISTOL 0074 MEMPHIS ÄR BRISTOL 0074 MEMPHIS ÄR,

MRL247KO Ny balans Män 247 Idrödt MRL247KO olivapelsin,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

Taos Footwear Sandals kilar in tröstläder - Taos skor Festival,NIKE AIR MAX 97 UL 17 PRMCONFETTI AO2325 -003 storLEK 7.5 42 WMNS,Hogan kvinnor skor h365 gympaskor sportgymnastik Läder Trötthet ny 37,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

Dr Martens Flora stövlar Cherry röd ny,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

Nike Air VaporMax Flystick 3.0 2019 kvinnor springaning skor skor Trainers,Dawn Richards pumpar Lust för livets storlek 7 1 2,Charles joordan loafers häl 8.5 cm röd sammetsläder 38 utmärkt skick,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

NIB Badgley Mischka Reta bröllopspump öppna tåklackar siden skor,Skor för kvinnan bspringaaa Natural läder SS19WF077 -MA,

Dkvadrat2 kvinnor bspringaaa mocka och guld läder Gladiators Flat Thong Sandals skor,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

Ny balans - MS247 Man skor,

Delningar

ANTHROPOLOGI CLOGS SCHULER &SONS SHIER BOOTTER ANKLE BOOTS 11 MED, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.