Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • Art 146, 21 RZ3 Punta Aperta kvinnor, Beige (Sand 000), 41 EU,
  • tweet
_7207FRYE bilson Tab Tall läder Drag on stövlar Charkole Färg Färg Färg kvinnor 7 M  till grossist

Delningar

NWT Fly London Yala Wedge silver Sandals 37 38 39 40 6.5 7.5 8.5 9.5 10,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

nyA Salomon X Ultra Prime W 391843 Kvinnors Skoutbildare skor SALE,Gabors rullning av gympaskor i blått plus storlek 26.966.26 kvinnor,Melissa Kissing av Alexandre Hercjtovitch skor med spetsar,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

Franco Sarto kvinnor Beige läder Knee stövlar 5.5 M,nyA NIKE -ID AIR MAX 90 HYP OG SZ WMNS 9.5 (82578 -901) RETAL 165.00,T -bar panama Jack Ventana tropiska designsandaler av havana joe,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

Miu Miu Platform Sandaler Anthracite Snakeskin Storlek 39 Strappy Slingback Heel,ny Nike kvinnor AF1 Air Force Upstep Hi Pinnacle Obsidian Dark blå Storlek 7.5,

nyA ALDO BOOTS skor for kvinnor, Färg Kaki, Storlek 11, Pretty & Comfortable.ny,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

kvinnor läder hög klack Zipper Gothic Over The KnEE höga stövlar skor US 4 -10.5,Ag85 Vic EU 35 -grå mockaskor Kvinnor stövlar,Frye •65533;Haley 65533;65533; sliten denim glida, storlek 7.5M USA,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

Robert Clergerie Pili läder Ankle stövlar US 8.5 Burgundy skor Low Heel 865,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

Via Spiga V -Eilish sandaler med höga klackar,Nike Woherrar AJ1 Rebell XX från vit Storlek 11, FITS MEN's 9.5 TULLSKYDD Jordan,ny Eos Lauren W Taupe kvinnor skor Casual Sandals Flat,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

Skor salomon lila pu, tyg l40677000,nyton Distance Elite 2018 springaning skor w008218 gul Sports Skor WOW,

Adidas Tubular Viral2 W kvinnor BY9746 LINGRN,LINGRN, LINGRN kvinnor Storlek 10.5,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

Madelyn Rear mocka Lace Chocolate Boot,

Delningar

Kvinnors skor Liu jo röd lackerade, naturligt läder sxx515p013191656, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.