Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • bilvela Kurt Geiger röd.Ny.Storlek 6 39 BRAND ny,
  • tweet
Fila KJ7 Snow Expedition Expedition Expedition (Retro) storlek 8.5 - 95 96 97 GH2 Grant Hill Stack  lagreklam

Delningar

Jeffrey Campbell ADRA läder Brade Sandals, Handgjort Havanna Last, Wmns Sz 6,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

Sports skor Ch bilolina Herrera Storlek 38 ny Nwt Free,Marniplattformsandaler med höga fläckfria hälekristaller kvinnor Skostorlek EU38 US8,Adidas Crazy Explosive Low 2017 Primeknit skor,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

Nike W AF1 Rebell XX vit vit - vit A1525 -101 WMNS.Storlek 7 (NO BOX LID),ROCKPORT SLIP VATTENSTRUMENT SVART LÄKEMEDELSFÖRPACKNING KVINNOR WIDE 10 7.5 41.5,Christian Louboutin EKLECTICA 85 randig Metallic Mirröd Heel Pumps skor 845,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

Jimmy Choo Jaimie 40 Metallic läder Sandal,Nike Air Max Plus Prm lila Storlek 6 7 8 9 kvinnor skor CD7060 -500 Force,

Lucky Brand kvinnor Idellina läder Point Toe Ankle, Tahini Oyster, Storlek 10.0,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

Bx963 a lädergula skor kvinnor sandaler EU 36,eu 37,eu 39,Laura vitalizee 118 Kvinna blå multicolour mocka och textilstövlar kontrakt,Ash Bowie Wedge skor,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

SCHUTZ CIMBERLEIGH HÖGA HEEL Single Sole ANKLE TSTRAP SEXY NAILHEAD SANDALS 10.5,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

DZ884 MOMA EU 37 UK 4 skor vita beige läder Textilkvinnor fotkängor,SERGIO ROSSI BLAND HELLER, SZ 37, Gjord I ITALIEN,BT263 ROBERTO BOTTICELLI -skor svarta röda lackläder, lackläder, läderskor,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

BOGS kvinnor Gummi Stövlar vattentäta regnstövlar vårsommarvikt Mjuk,ASICS KVINNA skor SHEAKER CASEAL FRI TID SUEDE CODE H6D1L GEL -LYTE V,

Manolo Blahnik bspringaaa mocka Pumpar med öppna tår EU 36 USA 6,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

Skor Rebecca van charm kvinna svart g200,

Delningar

Celine Rodeo Peent Toe Studded Mules klackar stövlar 39 USA, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.