Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • Ny Salpy läder Snake Print Beads och Feathers Detaljinformation Cork Wedge Sandals Storlek,
  • tweet
Tänk 89204 kvinnor kvinnor kvinnor Ankle stövlar läder skor skor läder  100% äkta motgaranti

Delningar

NIB Loeffler Randall 9B Miranda grå strippad kil detaljhandel 295,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

Casadei pumpar skor storlek 8m,Skechers kvinnor Ultra Flex Ljus dag Slip På skor,Kvinnor Adidas CQ2379 EQT Cushion ADV springanande skor vita svarta blå skor,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

Skor Harley Davidson Mrs T. Mguld Natural läder hdc976ai4y0 -200,kvinnor Sling k &s Classi grå Patent läder ny Storlek 37,Pw Pharrell Williams hu holi stan Smith skor AC7043,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

2016NIKE kvinnor x LIBERTY ROSHE CORTEZ LIB QS 84847 -200 Floral Vachetta Tan,ny Australia Luxe Collective Foxy Tall Wedge Fox Fur och Shearling Boot 410,

Nike Dunk Sky Hi Liberty Wedge Floral lila kvinnor US 8,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

Jag älskar att nästan bli kastad i sanden.,Tosca blå skor kvinnor Pump mocka blå ssp1920s381 -c30,Schutz Erlina Goat bspringaaa Croc läder Flat Criscross remmar Gladiator Sandaler,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

Marni Patent läder Slingback Pumpar SZ 39,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

Cole Haan kvinnor Elsie Cap Toe Wedge II,Fotbollstövlar nike slipsmpo ligera iv sg m 897745 -616,Schutz ny Sabina bspringaaa kvinnor skor Storlek 10 M klackar MSRP 190,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

nyA flip flops strand tofflor, semester, damskor,Schutz Hudson Sadle Lace -Up mocka Wedge Sandaler Bspringaaa mocka Platform Platform,

Burberry Prorsum Milford Celebrity Designer Sandals skor 39 EU 6 Storbritannien,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

Winter Wear Resistent Snow Boot Leisure,

Delningar

ADIDAS Kvinnor med urspspringaaag FALCON W CG6213 Skoskor, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.