Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • kvinnor HUNTER Original Tour Navy Matte Rain stövlar US Storlek 7 Free Shipping ,
  • tweet
Fritt folk Naturlig spetsig spetsig spetsig tå Läder Flat Storlek 37.5  snabba svar

Delningar

Liu Jo Storlek 38 Strappy Sandals Evening skor grön guld S16047 nyE tidigare,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

CONVERSE Chuck Taylor All Star läder 557939C skor skor stövlar kvinnor ny,stövlar Stilettos Army Row On skor SZ kvinnor mocka Round Toe Over Knee Thigh S385,Alexander McQueen skor kvinnor,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

Pumpar Ballerina Mocasin är ny Collection p805541de läder,Katy Perry kvinnor the alexann Open Toe Special Occause mocka Knoechel R,Ae12 u Kortskor skor ATLANTIC STARS Kvinna Röd,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

Jimmy choo hendrix mules 100 HENDRIX 100 FWI Stone blå Clear,Mizuno Enigma 6 W springaning Navy blå -Aqua,

Birkis kvinnor FRAMSTOL FRAMSTÄLLNING (EN) Birkis kvinnor FRAM5533;s bspringaaa läder Clogs US 7 EU 38 ,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

Valentino Garavani Sandaler kvinnor -läder (0s0e50cbl),Bella Vita ny Delfina bspringaaa kvinnor skor Storlek 11 W stövlar MSRP 115,NEW Strange CVLT Krypt Heartbreak Hotel Kreeper Platform skor,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

Adidas Duramo Lite 2.0 Mörkblå chock gul män springaning skor skor B7579,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

Giohel Sandals Sandals nyA Sabot pantatleten Slip - on läder blå 43,nyA Paul grön'Lois' Slingback Sandal -Camel -läder -US 7 EU 4.5.- 299 -(P50),Vit slöja p19f sportskor för kvinnor med 0012013508.04 plattform,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

Stövlar av Tory Burch LäderStorlek 4Mörk bspringaaaRidande stövlar, vinterstövlar,KURT GEIGER LONDON lila Knee längd Glitter stövlar silver - UK4 EU37 rrp,

Sergio rossi skor 92533 Vit 34,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

Emanuelle vee skor kvinna svart naturligt läder 481 -335 -11 -909,

Delningar

FENDI WMANS grön SUEDE PALTFORM HÖGA HEEL PUMPS 7.5 MED BOX, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.