Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • kvinnor Saucony Peregrine 7 kvinnor Trail springaning skor - blå 1,
  • tweet
Paul och Joe Syster Pixel Pixel Pixel Romans Sandaler läder Beige Clair 155649  gratis frakt!

Delningar

SCHOLL KVINNORS HUS SLIPPERS SPIKEY 2 grå FUCHSIA,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

D1746 (utan ask) skor kvinnor Dr Martens RIGAL skor blå skor kvinna,Ah694 hogan röd lack -läderskor kvinnor sandaler EU 36,eu 37,eu 40,eu 41,Tv3949 kvinnor Pump Martina V. Collection 39 kvinna blå,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

NINALILOU SUEDE SWAROWSKI FRUNGAD HEELED SANDAL,STEVE MADDEN MAATEI BLOCK LEADER storLEK 8,Clarks kvinnor Maypärla Daisy stövlar grön (Olive) 3.5 Storbritannien,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

Sandal Schutz Blanda läder,Prada skor vita lyxiga saffiano ny 3e5892 38,5,

skor Grafia kvinna svart Naturlig Läder W 0322 Anap -NE,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

Eileen Fisher Sport Platform Sandal Platinum läder Storlek 8.5,Splitter ny Kat Maconie stövlar Storlek 10,Franska Flowers skor kvinnor Slippers bspringaaa läder Naturlig pe18119cu,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

MEN S NIKE AIR MAX SEQUENT 4 skor last khaki oliv AO4485 300 storlek 9,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

skor Saucony JAZZ ORIGINAL VINTAGE skor MEN -- Burgundy röd -- 7036,Softspots kvinnor Toväskao läder Closed Toe Casual Strappy Sandals,Pleaser Flamingo - 808ls,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

Kvinnans skoklack vegan korkblomma organisk vegan kvinnor domstol sko pump eko,nyA MÅNADER GEL -NIMBUS 19 RUNNING UTbilDNING skor - 8 2A EUR 39.5 NARROW,

Geox D Snake 70 -kvinnor Mode skor - Välj SZ Färg.,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

Pumpar Läder Tulsa Conti naturligt av Ramon Tenza ny OVP,

Delningar

Givenchy röd Rubber Logo Pool Bildskärmar Storlek 41, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.