Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • CHRISTIAN LOUBOUTIN bspringaaa PYTHON DAFFODILE PUMPS SZ 38 1 2 (MAX074721),
  • tweet
FENDI Bspringaaa Kalv Hårplattform Pumpar klackar Skor Skor Skor storlek 40   10  golvpris

Delningar

Skor Nike kvinna BIANCO Fabric 84926 -100,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

nyA Reebok Royal Alperez Dash BD3270 Män's skor Trainers skor SALE,Nya HALE BOB Kvinnor Satin Heel Lace Up Dress Comfort Ankle Pump Booslips skor Sz 8,Ranger Hanni, Dynamic Sole, Sila Memphis, Skin Taupe, bred H 44801 -211 -,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

nyA FRANCO FIRAMOSCA LEAEL USA 9.5 EUR 39.5 HOT SEXY GÖR I ITALIEN,Ara 1227202, 182 DG2 Sandali con Tacco kvinnor, blå (blå (blå,Titan 05)), 39 EU,Nike Lunarglide 8 Sköld H20 S7.5 Grön glöd Röd brons 849 9569 -300,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

Skechers Street High Street Glitter Rockers skor skor Kvinnor Memory Foam,Pierre bildin -skor -stövlar - 8060K248 -kvinnor,

Tory Burch Moore Flat Thong Sandal Storlek 9.5 NIB,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

Hogan interaktiva kvinnoskor 100% aut,kvinnor NAYA Burgundy läder Ankle stövlar Sz.10.5 M,svartgiardini boot ny collection a719437d style svart på knä,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

Skor CONVERSE Kvinna skor grå Naturligt läder 562772C,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

kvinnor bilrano skor 36 EU Sandals Beige guld Nubuck Rhinestones bt451 -36,Ny Vivien Lee flerfärg med kubisk zirconia tillverkad i Italien skor Storlek 38 US 8,Taboo 2021 Av Pleaser skor,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

MORI GÖR I ITALIEN HÖGA HEELSLÄPPER DECOLLER skor LEDER NUDE 40,Keds Triple Hi kvinnor stövlar bspringaaa,

L'Autre Choes 759160 bspringaaa 37,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

J. Renee kvinnor Flat Sandals bspringaaa Storlek 10.5 US 42 EU,

Delningar

Adidas Originals Falcon blå - WYTE US 6 US 9 Kylie Jenner, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.