Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • Callaghan a17g skor dcollet 20300 Blå,
  • tweet
Sexiga kvinnor som spänner fast vristen, läderskor. Bowthie 12cm 12cm 12cm klacksandaler T39.  tillverkare direkt leverans

Delningar

Pumpar, läder Jeans jute Rött Beige,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

Aravon kvinnor Athletic skor vit Storlek 7B USA,Tecnica kvinnor Winter stövlar Catrine III TCY WS Vattenfri Isolerad bspringaaa 7,Finn Comfort 96200 -förebyggande åtgärder Kaffe Flak ny,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

Leibeskind Berlin Nubuck mocka Fringaae Ankle stövlar,LUCCHESE CHARLIE 1 HORSE 2 TONE LEADER SIDE ZIP COWBOY BOOT KVINNORS 6.5 B,Saucony Jazz Original, skor for kvinna S60368 -40,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

Nike Air Presto kvinnor Style 878068 Elemäntal guld Elemäntal guld Storlek 11,Clarks kvinnor FRAMSTOL FRAMSTOL FRAMSTÄLLNING,

NIB Tory Burch miller sandaler.Storlek 9.Vintagebspringaaa färg.,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

Ara Tokio 63 IW0 1239801 skor da Ginnestica Basse kvinnor, ((Zin 05) 36.5 EU,David Tate kvinnor Dorthy läder Pointed Toe Ankle mode stövlar,Sergio Rossi SZ 36 Strappy Pump klackar Peep Toe Vero Cuoio GUC,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

Boot vinterkvinna svartGIARDINI A513761D SÄRSKILD OFFICERING,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

MORI GÖR I ITALIEN POINT HELS PUMPS skor DECOLDE LEADE blå 41,Nike Huarache Extreme GS GG BG ungar Ung Junior kvinnor Slip on skor Pick 1,Ny Valentino Garavani Rockstut Logo läder Plattform skor Kvinnor Röd 38.5,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

NWT ZARA röd HÖGA HEEL LEADER ANKLE BOOTS W STUDS 5103 301 SZ 8 PRICERAD FÖR SEL,ny MULBORRY BEGRÄNSAD UTbilDNINGSLOAFERS Storlek 40,

DSKVARD skor kvinna Winter 18 -19,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

Nike Air kvinnor FRAMTIDER FRAMTID 65533;silver Hurache springa S6,

Delningar

Nike Jordan Fadeaway AO1329 -600 herr Storlek 11, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.