Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • FILIPPA modeLLER KVINNOR SUEDE TbilDARE skor ny TROPEZ VITT 4E1,
  • tweet
CHRISTIAN CHRISTIAN CHRISTIAN LOUBOUTIN bspringaaa mocka Metalipp 120 Chain Pumps klackar, Storlek 37.5  Vi erbjuder olika kända varumärken

Delningar

Nicholas Kirkträ Booslipss i Sverige,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

Maison Martin Margiela Gals Mid Top skor, Line 22 läder Sz 38 IT US 8,Zoe kvinna 10005 jagad ut från Office Springaa sommar läder,STELLA MCCARTENEY NWB Faux -läder Platform Sandals US10.5,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

LEADER CROWN HOCH SCHUHWERK FRAU TURNskor GAMSE SCHWARTZ - D932,ADIDAS URSPRUNG KVINNOR SHIER NMD R1 STLT TRIPLE SVART BOURST skor CQ2391,ADIDAS COPA 18.4 FXG Sockerrörs (Futebol) Stups stövlar Storlek 11.5 Poäng för målstackor,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

Colmar original Travis sammet svarta gympaskor, Travis mot 133,Fantasy Sandals P19g skor kvinnor Sandals S104 Miriam,

nyA balans WL565SLL skor Tillfälliga idrödtsutbildare skor kvinnor All Storlek ny,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

Ted väskaer cepap 2 kvinnor svarta blommiga textiltofflor,nyA VILLONE ERI TRYCK KOMFORTABLA LEADER ANKLE BOOT GÖRA I BRASIL,Gioseppo FEDRA Kvinnor Sandaler bspringaaa,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

Gissa skor kvinna beige patent pu l6bn2paf08 -nud,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

Gola Tennis Mark cox kvinna blå vit mocka Casual Trainers - 40 EU,Earth skor Boone, Plum mocka, Storlek 9.5 UNqb,SUPERFIT Barn skor Girl stövlar läder mocka Gore -Tex 1 -00485 -02,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

Skor PREMIATA Kvinna skor Trendy BIANCO Fabrik, naturligt läder LIZ -3630,Saucony skor Sneeaker kvinnor Jazz Original S1044 -316 blå -vit,

Liu Jo Girl P19g kvinnor skor Sandals L3A2 -20282 -03253999,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

Sportsskor CH bilolina Herrera storlek 37 ny nwt,

Delningar

JIMMY CHOO Lime grön Speckled Snakeskin Raven Sandals, Storlek 38.5 Detaljhandel 895, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.