Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • North Face kvinnor Winter stövlar 9.5M 400 Gram Primaloft vattentät Faux Fur,
  • tweet
BY337 OLGA RUBINI -skor av platina glitter -läder kvinnor och och och EU 37,EU 39,EU 4  otroliga rabatter

Delningar

Ahnu Truckee Vista Isolerad vattentät Boot kvinnor Storlek 7 Deckers Teva,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

Adidas Performance kvinnor Irana Cross -Trainer skor - Select SZ Färg.,Ny balans EB kvinnor schauhe kvinnor gympaskor svarta och vita,Nike kvinnor Zoom Fly SP Sport springaning, Cross Training skor skor BHFO 5427,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

Sublimepumpar Gis FRA 65533; FRAM5533;le röd lack, repetto högklackat storlek 38 som ny,kvinnor skor Manuel Barcelo 39 EU -utbildare grön vit läder Fur BS331 -39,Pikolenos JAVA kvinnor Teja W5A -1660 Perforerad Läder Open Toe Heeled Sandaler,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

Hysch Valpar kvinnor Cyra Catelyn 2 läderskor,Adidas Originals kvinnor NMD ru CS2 Primeknit Trainers.Diverse Storlek.UK 3.5 -UK 8,

NIB kvinnor Storlek 10.5 BROKS CUSHION GLYCERIN 16 RUNNING skor 120278 1b 081,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

BNIB Steve Madden Rivaal guld läder Gladiator Sandals, Sz 9,Reebok Splashtoria Jclip M46916 röd tong,ny Woherrar Salewa Trektail Hiking skor 63457 756 MSRP 159,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

NWOT COLE HAAN Air Technolgy bspringaaa Pebbles läder Heeled stövlar kvinna mothe5533;65533;s ansen9B,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

Sesto Meucci Woherrar Eirlys,Kvinnor Snake Mönster Ankle Stövlar hög klack Retro Booslipss Syntetiska läderskor,Ny 245 Rebecca Taylor NAOMI Cork Wedge Open Toe Sandal Platform skor Multi 8,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

ny 595 Giuseppe ZANOTTI öppen tå lila satin plattforms skor 40 -10 SEXY,Nike -skor damers beige pu ah6789 -203 tyg,

Manolo Blahnik bspringaaa läder Sekined Animal print Peep Toe Pump SZ 38,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

CAF FRAMT FRAMTIDE FRAMTIDE 65533;svart -skor kvinnor grå pu info9252495,

Delningar

Tory Burch Sport vit Ruffle läder skor Storlek 6,5, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.