Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • kvinnor skor luciano padovan bianco svart tyg 312150,
  • tweet
FLY London mocka Loafers skor läder läder läder Trim Wend Sladge Olive EU35 USA 5 Ny  det bästa urvalet av

Delningar

Kenzo Mocasin skor kvinna blå F862ES180F70 Sz 37 Gör Offer,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

Kvinnor nike air max plus kvinna lx -ah6788201 -dammig persikofbeige,München Man Unisex skor skor Casual Leisure Olika färger mål,Veari kvinnor Tan Western Alligator Exotisk Cowboy Row On stövlar 2EE 6EE USA,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

Atlantiska stjärnor skor kvinna silverläder, tyg Alhena -agnylgbb,Nike Wmns Classic Cortez Nylon Casual kvinnor skor Plum Chalk 749864 -502,PRADA vit och bspringaaa Snakeskin Strappy klackar Slides Wedges 39,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

MARY NORTON guld läder Slingback klackar Stones kristaller Bow Vamp NEW 36,FRIHET Grand bspringaaa läder Zip Ankle stövlar kvinnor Storlek 8,

PRADA, ANKLE STROP skor, NUDE, ECRU, NIB -storLEK 38,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

NIKE WMNS LUFTMAX 2014 WEMENS RUNNING 621078,Zapato 124 läder stövlar Cappuccino bspringaaa 185377,BRUNO MAGNI, 265 DETALL, herrar WEAVED LEADAL stor SOM 12 FRI FARTYG,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

Earth Origins kvinna's Destiny mocka Ankle stövlar, Buckle Detaljinformation Storlek 6 M,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

Paul grön kvinnor Flat Sandals bspringaaa Storlek 8.5 US 39.5 EU,Bly lederweiss embellished Sandals Storlek EU 39 USA 8,5 UK 6,5,Ara Tokio, 55 DO0 skor a Collo Alto kvinnor, röd (Bspringaaaello 12), 38.5 EU,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

skor Philippe Model las vegas kvinnor - Sequins (CLHDLP),skor perlamarina kvinna svart SUEDE 437156 CAMNE,

AzUREE KANNES Kvinnliga skor Transparerande sandaler och korall av lackläder,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

Ranger HENDA WOMES LACERA UPP BOOT MED ZIP WIDE H Storlek 5.5 ny ny,

Delningar

Fyllda bitar apache springaaaner kvinnor skor fp 37 us 7 uk 4.5 EU 38 ( Bloody 65533; rrp 250), förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.