Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • MANOLO BLOHNIK lila Floral Appliqu 65533;6553333; Slingback IT 38,
  • tweet
AIR MAX MAX MAX 90 ULTRA 2.0 DB (GS) DOERNBECHER OREGON SZ 7Y - kvinnor SZ 8.5  till salu 70% rabatt

Delningar

BARGAINAsics Gel Kayano 25 kvinnor springaning skor (D) (100),

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

skor Hogan kvinnor (HXW05201687BYH0906),Sexiga sandaler Plattform Transparent silver Heel 13 från 35 till 44 Strap Glamour,Sexiga kvinnor skor Pointy Toe High Stiletto Heel 18CM Patent läder Slip -on Pumpar,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

Castaner mocka Peep Toe Platform klackar,Nike -skor kvinnor oliva pu 704995 -303,MÖJLIG KOPP WILLOW BrödT PEEP TOE PLATTFORMS storLEK 41 ny UTFORMNING,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

Jeffrey Campbell Groovie Platform Peep Toe klackar 6 M,Loriblå stövlar sommar vit Denis Jeans Rhinestone vit sommar stövlar ny N 37,

Fly London kvinnor FRAMTID33;'65533;' s Tram723fly Sling Back Sandals blå (blå 013) 3 (36 EU),

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

Nya handgjorda 0 Genuine läder Sandals DguldS,JIMMY CHOO CLUE LACE CALFSKIN SLINGBAck PUMP PLATTFORM skor 40.5 10 795,Madewell the maisie häl B5493 Storlek 8 168,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

Diadora skor Game Low Waxed vit vit vit vit,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

Helt nyBrooks Adrenaline GTS 19 kvinnor springaning skor (B) (080),Merrell Tuskora Mid Vattensäker Hiking Trail stövlar Olive Sz 8 Worn En gång,Auth YSL bspringaaa läder Wedge Sandals skor Marked Sz 37 US 7.5 8,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

VIA SPIGA SEDINA BLAND BESTÄCKT ANKLE STRAP SANDAL SZ 8M RETALL 195,Helt nyBrooks Ravenna 10 kvinnor springaning skor (B) (077),

Vilka skor för kvinnor i naturligt läder,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

Kvinnor Nike Lunrepic Flystick,

Delningar

Corral kvinnor 5 M läder Wing & Cross intarsia Western Cowboy stövlar A1969, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.