Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • Nike Air Max 97 LX kvinnor AR7621 -300 Hyper Jade vit springaning skor Storlek,
  • tweet
Bona Fide Mizuno Wave Wave Wave Catalist kvinnor Fit springaning skor (B) (05)  autentisk online

Delningar

KD V BHM herr Storlek 8,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

MARC AV MARC JACOBS gul Patent läder Stripe Heel Slide Sandal,Skechers Ez Flex 3.0 Quick Escapade skor grå kvinnor kvinnor,NIKE AIR MAX 2015 B -GRADE GS KVINNOR storLEK 5.5 (4Y) ny W O BOX,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

Free People kvinnor 3269 läder Pointed Toe Ankle Strap D -Orsay Pumpar,Fly Loundon kvinnor Weel 177fly Open Toe Casual läder Sandals med Wedge R,KVINNORS UNISEX skor skor PALLADIUM PAMPA HI MONO,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

Kvinnor Merrell ZOE SOJOUM E -MESH 02 skor DUSTY OLIVE CLOTH STRAP SMEAKER storLEK 7,FS ny Dressy Calf läder klackar, kvinnor 65533;'65533;s Storlek 9.5,

ny BADGLEY MISCKA SENSATION II PLATINO METALLISK SUEDE LÅG PUMP SZ 5.5 375,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

Orla Kiely Clarks, blå Floral Audrey skor stövlar, UK Storlek 3, EUR 35.5, Vintage,ny Arrival kvinnor hög klack Ankle stövlar mocka läder kvinnor stövlar Double Zip Sho,skor Prada kvinnor -Fabric (1 och 293 iknitfluo),

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

Ash kvinnor Idol Bis mode SnakerEU - Pick SZ Färg.,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

Lico Milan, skor da Arrampicata Alta herrar, svart Anthrazit orange, 44 EU,Kvinnor träen medicinläder träskor FPU11 Vit färg US skor Storlek,NIKE MAGITA OBRA II FG ACC SOCCER CLEAT VOLT VITT storLEK KVINNOR,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

Christian Louboutin 38.5 röd Patent Platform Slingback Pumps Excellent Condition,Söta prinsessan Butterfly Rhinestone Mid Calf Cross stövlar Flats Slingback Sandaler,

Chloe skor 60473 bspringaaa 38,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

Propet Nixie gående skor - vit - kvinnor,

Delningar

Luxury PRADA Saffiano Sandals skor 2x2938 WYTE nyA nyA 6 40,5, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.