Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • MENS NIKE Zoom LÅG 2 blå grön SZ 10.5,
  • tweet
Atlantic Stars gymnastikskor gymnastikskor gymnastikskor kvinnor tillfällig konst.Vega nsn 82f  detaljhandel

Delningar

Barney's ny York lila Patent läder Wedge pumpar SZ 8,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

150 msrp ny NIKE KOBE AD MENS BASKETBALL skor,KVINNOR NIKE EXP -Z07 RUNNING skor storLEK 8,Adidas Originals -Boost Slip -on -Casual skor -Artikel s8468 -c,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

Akslipsfritt - Jumbo dubbel växla - grå - US 7 Tillverkad i Australien,Keen Venice II H2 Refesh Sz 7 M (B) EU 37.5 kvinnor läder Sport Sandals skor,NIKE kvinnor Nike Free Rn springaning Fly 2018 942839 -801 CRIMSON PULSE Storlek 10.5,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

herr VALENTINO GARAVANI multi -färgad kamouflage läder diabilder sz.9 950,Charles av Charles David Leanna Nude Strap Cork Platform Wedge Heel Sandals,

Regnstövlar Storlek 11 Kvinnor (svart färg),

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

BIOLinet KVINNORS FLIP FLER MED BUCKLE FASTA LAMINERAD LEATKOPPER,Acme kvinnor Vintage Western Cowboy stövlar Storlek 7.5C bspringaaa läder Drag On USA,Blowfish Girry kvinnor Sandals utomhus Footwear Flip Flops,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

JIMMY CHOO Electric blå mocka Pumpar - Storlek 36.5,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

Lucky Brand Jakeela Booslips Nude Storlek 9 ny läder,DSQUODED 2 kvinnor Ayers Platform Ziggy silvers Sandaler,Brand ny Christian Louboutin Merci Allen 100 Patent klackar - Storlek 41,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

Auth ny Bspringaaaello Cucinelli Monili Ankle Pump D'Orsey Hills skor SZ EU 37 US 7,6A4 Ted Baker Langley Court Pointed Toe Pump Mode kvinnor skor Storlek 7 (38),

Alice Olivia Av Stacey Bendet Satin slips Up Sandals,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

Columbia KVINNOR MINX MID II OMNI HELT VATTENPROOF WINTER BOOTS,

Delningar

SCHUTZ Grazianna Sand Sherling Fur Lined Fiated mocka Open Toe Knee stövlar Nya, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.