Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • kvinnor NIKE W AIR MAX 97 RARE -AT007100 -Wolf grå,
  • tweet
Hogan damskor med låg spets upp gymnastikskor Italienska skor skor skor i blått läder  100% fri frakt

Delningar

Xti kvinnor bspringaaaa stövlar 95264 bdt,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

NAOT KVINNERS SOPHIA COMFY WACKING STRAP SANDAL,Luxury Prada Sz.40 Pumpskor High klackar 1D723H röd lila ny Tidigare,Nike Flex Kontakt 2 II Män Kvinnor GS Barn Ungdomar Junior springaning skor Pick 1,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

Christian Louboutin Tiburon Sandals High Wedge Slidges Esfarille guld 37 6.5,kvinnor 13cm Evening Party Nightclub Pump Pointy Toe hög klack skor Uk Sz37 -45,Fett Flirt Sandaler Kamel Ny,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

NIB 230 Helle Comfort ZERRIN Toast LEOPARD Platform skor klackar kvinnor 39,Nike skor kvinna bordeaux moede, tyg 80743 -202,

Corral Vintage C2668 Dislested bspringaaa Sequined intarsia Cowgirl stövlar 6.5 M,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

kvinnor Nike Free RN 2018 springaning skor Trainers röd Crush Trophy guld Team röd,Fröd PERRY ORGAN KANVAS skor skor TRYCKNINGSstorLEK 4,Nya balansskor kvinnor Azzurro pu, tyg ws57wb,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

NWOB Cole Haan NikeAir Soles Wedge Sandals Slides, bspringaaa, Sz 8,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

JOAN HELEPERN BIJOU Dark bspringaaa SUEDE LÅNG UPPFYLLDA FUR TRIM BOTS 8.5,Clarks skor kvinnor bspringaaa naturligt läder 141922 -ta,Münchens skor Trendy grå Natural läder 806029,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

Ny balans Wl373DAG Wl373DAG gråa mittstövlar,Bragano herr Fisherman Sandals Storlek 7.5M,

Nv2101 kvinnor Pump Rag Icons kvinna Beige,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

Skor clark kvinnor bordeaux 128754s,

Delningar

Sports skor bilolina Herrera Storlek 40 ny Box & Case Nwt Sale, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.