Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • BROOOKS kvinnor Glycerin 14 US 7 (B) silver blå Lime Gym Fit springaning skor R 249,
  • tweet
Christian Louboutin Studded Pums 35.5 35.5 35.5 Storlek kvinnor 5.5US  förstklassig service

Delningar

Liu jo bebis l4a4 20315 0076x860 vita skor kvinnoskor,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

The North Face kvinnor FRAMTIDER FRAMTIDE FRAMTIDE,65533;Tall stövlar bspringaaa läder Storlek 11 Primaloft 200Gm,Clarks skor 48017 grå 3 1 2,Steve Madden, svarta klackar, skostorlek 7.,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

Adidas Springaablade Razor Glow & Metalliska silver springaning skor Sz 9.5 nyA G97688,MENS SOM RÖR NEW balansCHEAP TRAILstorLEK 4E GYM SPORT HACKER 160 män,Skor hogan svart guld w2540w760eny2934,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

BOEMOS skor 339284 bspringaaa -65533räd,65533; Beige -räd -65533;65533;65533; MultiFärg 38,Irish Setter 3886 Ladyhawk 60g Vattensäker,

nyA mänS NIKE ROSHE One 511881 -023,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

André Assous kvinnor Robin vattentät Bordeaux Tumbled läder Boot 6.5 -7 US 37 E,Buffalo London vit läder Hi -top Platform Trainers Storlek UK 5.5 EUR 39,Dguldthyd skor svart kvinna naturligt läder k2 -10 rodeo -ne,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

Nike Air Huarache springa Sd kvinnor Mushroom Textile och mocka Trainers,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

Beige mocka booslipss Antic Basic Super Cool,MEN S NIKE AIR MAX SEQUENT 4 skor last khaki oliv AO4485 300 storlek 9,kvinnor PU läder Open Toe Stiletto klackar Rivets Nightclub Metal Becor Zip skor,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

Nike Grandfant II herr vit Navy läder och Synthetic skor, 295 EILEEN FISHER Bird Platform Booslips kvinnor S7,5,

Skolls kvinnor Brilliance Almond Toe Mid Calf Riding stövlar,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

Muck stövlar MUCKSTER Clog 2 kvinnor Slip on Watersafed Moss grön WMC -300 -GRN,

Delningar

Mode kvinnor Glitter Pump skor Ankle Strap Stiletto Platform Rhinestones, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.