Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • Badgley Mishka Kvinnors Leah Heeled Sandal,
  • tweet
Manolo Manolo Manolo Blahnik Storlek 41 Multi Färg Sandal klackar  inget minimum

Delningar

Nike Air Max 90 VT QS Tokyo City Pack Storlek 38 US 7 Premium 83153 -100 London nyC 1,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

Ny balans 928v2 Kvinnor Vita vandrande skor Storlek 8 B 135 Detaljhandel,MONICA PEARL LARRS CASEAL HELED ELASTIK GUSSTE LEDER KELSEA BOTS,FLYGFORCE 1 SF AF1 SE PREMIUM FORCE ÄR FEMAL SÄRSKILD OMRÅDE SZ 8.5,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

Skriv ut grön Loafer läder skor Crystal Brooch sommar 2019 Loafer 7.5 Fr Ship,Blondo kvinnor Pakita vattentät Boot,Tory Burch Miller2 Sandal Storlek 9 M,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

Ny balans 247 WRL247SY beige,Robert Clergerie vit sandaler skor storlek 8 M Euro 38.5 Vacker,

Film herr Original Tennis Universitetstränare vit läder Athletic Retro low blast,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

Nike Air More uptempo Iridise 917593 -001 Sz 8 kvinnor,CLEAVAGE LÅG Ceremonin Bow Satin Paint Punta Square,35; AVEC modeRATION Slippers Fur Sandals kvinnor Dusch 65533;65533is;Slip on luxury Storlek UK 7 EU 40,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

Bally Bellezza Pump svart mocka Kvällsklausuler 9.5 C Ogier skor UTAN,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

Nya KOOLABURRA Sheepslin'Trinity 'Rabbit Fur Trim Wedge stövlar kvinnosz 5,Kvinnor vagabond kasey systerskor elastiska svarta gympaskor,Adidas Kanadia Trail springaning skor grön F35423,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

Saucony Freedom ISO springaning skor, herrar Storlek 13 Medium (D), TAN S20355 -50 NEW,Double H läder Western DH9635 BOOTS Lace Up Kilslips Roper Toe kvinnor 11.5 EE,

Nike air huarache kör gs ultra sport skor fritidsskor,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

kvinnor skor Jeannot 36 EU Sandaler silver blå Glitter Textile bt512 -36,

Delningar

Christian Louboutin JEFFERSON PLATO 140 röd mocka Platform klackar sz 7.5 38.5 NIB, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.