Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • Schutz S204450010016 SCHUTZ kvinnor Jane Heeled Sandal - Välj SZ Färg.,
  • tweet
kvinnor skor Claude Roberto Festa ljus grå Pump Pump Pump SS 2019  2018 butik

Delningar

Chaco J106124W kvinnor ZX2 Classic Athletic Angular Teal Sandal,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

TORY BURGH 21128603 Deena Pewter Leath Chain Wedge Thong Sandal Wo s 8.5M 275,Borbenskvinna svart skor naturliga läder 6dq911431 -480,Laura Vita Mules Coloful läder Flower Comfort Footbad Velcro kvinnor,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

Moncler kvinna sandaler flip flops sandal Art.Clarion 31 09a 0049700 0585,CHELISE TULLERADE EN UT PUBLIK FEATHER SPIKE STUDERAD DITA KITCH BOOTS 5 38,Vionic kvinnor Dreams Brewstone Brewstone -Storlek 8.5 Medium stövlar Storlek,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

Air Force 1 vita originalskor storlek 37,5 mycket bra pris,Badgley Mishka Drama Pump Storlek 8 Pewter Metalic,

Rag & Bone Leigh duk Slingback Sandals EUR 39 USA 8.5 9 MSRP 495,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

Nike Huarache City Utility N7 kvinnor Storlek 7 Anthracite ljus Cream AT6170,Tillverkad i Italia skor kvinnor Sandals bspringaaa 89365 BDT TRENDERY,Softwalk kvinnor Rochelle Closed Toe mode stövlar bspringaaa Storlek 9 US 4,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

Muck stövlar Verona kvinnor Isolerat Vatten och Slip Resistent Winterstövlar,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

Äkta Cow läder mocka hög klack stövlar,Cole Haan Avalon långa stövlar storlek 7 B nya i lådan,ny Giuseppe Zanotti Burgundy Beaded Slides 39.5 USA 9.5 9 Kitten klackar,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

Ny balans 247 WRL247SY beige,Skor ADIDAS kvinna skor BIANCO Naturligt läder, PU S85956,

Skor ALBERTO GUARDINIEN svart Naturlig Läder 6d36149b -AV000,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

Betsey Johnson Sonia kvinnor Storlek 6.5 M silver Heel Slingback Dress skor,

Delningar

Cream skor portugal wilderpumps häl high klack spik svart 1437, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.