Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • Dirty Laundry Blk patentsko, Storlek 8,
  • tweet
W NIKE NIKE NIKE AIR HUARACHE RUN ULTRA BR SZ  6 WMNS (833292 004) Detaljhandel   120.00  mode galleria

Delningar

Vans Half Cab Pro 92 Vår Legacy OC orange Sz 8.5 NIB,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

nyA kvinnotofflor (U.S) 7,8,9,10,11 (36styck),FENDI DECOLLETE VERnicE CILIEGIA PUMPS EU39.5 495,Saks Fifth Avenue läder kvinnor bar'65533;65533s bspringaaa stövlar -6.5,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

Salvatore Ferragamo Dress Pumpar Grå Fabric Metallic Mirror Heel Sz 5B,Jessica Simpson hög klack Sandals guld läder Storlek,nyA ELASTISKA LYKRA HÖGSTA LYCKLIGA LYFTVIKT,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

Caparros kvinnor Martha Open Toe Special Stund, silver maska, Storlek 11.0 ybmo,Nike kvinnor Classic Cortez BLAK skor Skofri fartyg BNIB 80771 -010 O61519,

Igi &co p17g Sandals kvinnor skor med Wedge 78694 00,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

skor CAR skor av Prada Luxury kdt46k vit Platinum ny 38,5,skor Saucony kvinna Beige Fabric, mocka S60368 -63,Auth Stunning GIUSEPPE ZANOTTI MultiFärg mocka Platform High klackar skor Sz 36,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

Nike Air Force JESTER Trippel vit for Queens - 4 -7 - UTLUSSIVE,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

Heel sandal Steve madden bleknar skalet ekologisk leopard -skor kvinna,Saucony skor skor kvinnor Jazz Original Vintage S60368 -25 Vit blå,STUDENT, RARE ny DONDA KARAN KOLLEKTION STRYCKT AV BLAND GULD LEADER SLINGBACK,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

Nine West Mscnoital Natural Maryjane Pump Heel - storLEK 7,ny 100% Autentic JIMY CHOO Misty 120 Plattform Stiletto NIB SZ 35.5 EU 5.5 USA,

kvinnor window 65533;s JB Dillon stövlar.Storlek 8,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

Jimmy Choo sommar Sandals,

Delningar

Kvinna blå Naturlig Läder 2530 -40S, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.