Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • MANOLO BLOHNIK Elastisk Slingback Sandals Sz 38,
  • tweet
Hoka One Clifton 4 Aquifer Vintage Indigo springaning skor Tennis Tennis Tennis kvinnor  billigt i hög kvalitet

Delningar

Kickers Kick Hi Navy Natural läder kvinnor Mid stövlar,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

Född som Crown Myndy kvinnor 11 skor lila African lila Metallic T Strap Sandals,Mode kvinnor Hollow Out Ankle Strap Sandals Party Stiletto hög klack skor Sz,1.Delstaten Celvin Calf Hårsandaler 9 Ny i ruta,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

Muck Boot kvinnor Tremont Supreme - Storlek 11,Chaco kvinnor Sandals vattensport Uutkast X2 J104470 Genweb Wings gul orange,Glid på Joshua s kvinnofilt (10018Fny),

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

2018 Mode Point Toe Sequin kvinna Pump Sexy guld Rivets Shining Valentine L,Nike NEYMAR IC AO3120 -170 Fotboll stövlar av Mercurial Vapor X 12,

Kvinna från kontoret ny smal Critique, svart läderstövlar, storlek 40 uk,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

Kriminella kvinna dyker upp, fri tid och ersätter läder Code ART.25362A16B,Nike Air Vapormax skor Tea Berry Metallic silver NWOB 917962 -600,1999 årgångsadidas UTRUSTNING EQT BASKTBALL HI TOPS HANDLAL AdiPrene 90s,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

kvinnor Sandal tror MIZZI, Velcro gyttfärg Läder ny storlek 38,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

nyA NIKE AIR MAX SEQUENT 3 PREMIUM CAMO MEN S RÖRANDE SKOTTER,Jeffrey Campbell womherr skor svart jc009wes -blkwi,Brian Atträ mocka Snakeskin läder Sexy Burgundy guld Accemänts skor 35 5,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

Tänk 1 -8155 LUNAH kvinnor Ankle stövlar läder skor skor läder,skor Marcelo Burton Reebok kvinnor Fabric (cWia 04417012023),

Zippypboot Australisan Sheepskin mocka Wedge stövlar bspringaaa UK 6 EU 39 LN089 UU 04,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

Nike Woherrar Air Vapormax Flystick 2 Gridiron Laser orange Storlek 5.5 BRAND ny,

Delningar

LK BENETT Robyn guld Glitter Pump NWT, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.