Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • Scimitar m 657 stängda läderfodrade tillfälliga sommarskor,
  • tweet
kvinnor Winter Row On On On Round Toe mocka Fur Lined stövlar Block Heel Ankle skor ny  fitness återförsäljare

Delningar

Adidas corks fotbollssport syntetisk,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

Vintage Eddie Bauer läder & Gummi Ankle Mocasin Boot for kvinnor Storlek 10M,RAG & BONE nybury 495 Zip BOOTS kvinnor 38 8 Burgundy läder klackar BOOTTER,SLIPPERS VROW MELISSA SLIDE FILA AD 32478.50602 VITE,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

BR500 SUIMODA skor svarta mocka kvinnor fotstövlar Italien zip höst -vinter bröllop,Höga klackar Stilettos Open Toe Leopard Bowknop Ankle Strap Sandaler skor,North Face kvinnor Hedgehog Fastpack Gore -Tex Trail -springaning skor Storlek 7,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

La Plume Jen röd Nubuck,NWT Nike Air Max 1 EMB (GS) skor, AV2288 200, Sz 8.5 Kvinnor (7 Ungdom),

Adidas Originals Stan Smith W VDAY Valentines Day kvinnor Casual skor G27893,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

Äkta Asics GT 2000 5 kvinnor springaning skor (D) (4006),Ny Nike - legendarisk reaktion,Nike Air Max 90 väsentliga skor Sport Casual skor blå Platinum aj1285 -402,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

HI -Q 2019SS ny kvinnor Drill mode Heel Points Beauty Part skor Classics Hot,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

NIB 595 Manolo Blahnik BB mocka Round Toe Pump 7.5 röd,Salvatore Ferragamo lila mocka Pumpar Storlek 7 ny ,JUnyA WATANABE skor 178893 vit M,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

Saucony Triumph ISO 4 kvinnor springaning skor Sports Fitness Leisure skor Trainers Ny,Nya Django och Juliette Gaither kvinnor skor,

Skodon Lucky Knit vit Trainer,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

skor bil sko av Prada lyxous kdt46k vit ny 38,5,

Delningar

Franco Sarto kvinnor DEEPA Lace skor Mode stövlar blå Storlek 7.5 US 38., förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.