Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • nyA Pour La Victoire Yasmin Platform Fotsand Storlek 9,
  • tweet
Tory Burch Storlek 8.5 Med Gemini Gemini Gemini Link T -Strap Sandal bspringaaa   guld Link Msrp  275.00  bästa rykte

Delningar

Kvinnor i storlek 8.5.5 Nike City Loop grön skor storlek 8.5,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

Sexiga Sandals häl 20 -35 till 44 i två färger Plattform Strap skor Club,BLAND PVC KNEE Höga Ballet Pony Stövlar, hög hälsa, sexig sko 18 CMS,Nya AUSTRALIA LUXE'Ishtar 'korallkorall mocka öppnar gladiatorstövlar - HOT,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

Chloe Cobalt blå Patent och Crocodile läder Pump i storlek 38.5,Aureus Robin - Loden grön Nubuck Fur -Lined Lace High -Top skor,Aigle kvinnor Malouine Bt Wellington stövlar, blå Marinevit, 6.5 Storbritannien,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

ESDY MEN Camo Military stövlar utomhus Sports High skor Desert Taktical stövlar,YSL - tribut Classic Stiletto Salon Sandaler Ny i ask med 895 Storlek 41, 11,

Mustang kvinnor Brisen Brisen Brillowstone (Taupe 318) 5 Storbritannien,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

Giuseppe Zanotti Design Amber Jewel Heel Sandal Pump 37,DH700 DIOR DANT PLATTORM HEEL SANDALS guld SATIN BLAND LACE SZ.380R 7.5 EU -uppgifter,Nike Air Zoom Vomero 13 springaning kvinnor skor grå blå Punch 922909 -008,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

NWOB Tod s Cognac läder Ankle Strap Wedge Sandaler med Bow Storlek 9,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

ARIAT KVINNORS TRACEY PULL PÅ H2O VATTENPROOF COMPOSITE TOE ARBETBOOTER 10015405,BEKÄMPNING AV KONTAKTIONER Skor 546246 Blå 36,100% nyA flip flops strand, fritids, semester, tofflor 65533;65533; män 65533; skor,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

Disresserad läderstövlar Tall Sheepslin Lined & Trimpad Zip Storlek 9 -10 Bspringaaa YKK,ADIDAS URSPRUNG UAS ULTRA STAR ATHLETIC skor B37111 NWOB Storlek 9,

Diane von Furstenberg Mika Pumpar 7 NIB,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

Kvinnor Knee High Comfortable WIDE -Calf stövlar Storlek 10.5 Bröde Boot Vegan mocka ny,

Delningar

ny Christian Louboutin SO PRIVE Metallic lilaC läder Cork Platform skor 40, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.