Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • kvinnor Sam Edelman Penny 2 Whiskey Equestrian Boot Storlek 6,
  • tweet
Luxury PRADA PRADA PRADA Saffiano skor skor 3e5892 WYTE ny 39,5 40 UK 6.5  hälsosam

Delningar

Melissa flip -flops Solar Jason Wu, SOLAR JASON WU flip flops,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

Adidas deerupt springaner skor Originals Leisure Sports Trainer Shock röd CM848,WMNS Nike Metcon 2 - 821913 700,Vattentäta stövlar kvinnor S6, North Face Shellista II Mid Luxe,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

Adidas U Path springa ee7344,kvinnor NIKE KLASSIC CORTEZ LEATH Tågare 80771 004,Adidas 8.5 SUEDE GAZELE W UTbilDNING PASTEL SAND WYTE ny I BOX kvinnor,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

NIB 570 PRADA Mörkbspringaaa mocka open -toe fotboja Trap pumpar högklackade skor,MIU MIU PUMPS GREN SATIN HEELS SHES SZ 36.5 6.5 M EMBELLISED BEADED SCALLOP,

Reebok springaner springaning skor - herr,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

Crystal Bling Nike Air Max Dia vit skor Storlek 8.5 BRAND ny NIB AQ4312 100,Adidas Eqt Racing Og W Equipmänt 2014 D67877 US 14,5 UK 13 FR 48 3 31,5 cm,BBG Parade2 Tan Dalmation Haircalf Plattformpump,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

Rebell Ankle stövlar CORA Storlek US 10 Tan,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

US 4 -13 Kvinnor pekade ut tån Total long Trousers Casual Boot hög klack Stiletto,Mizuno Wave Polaris EZ herr springaning skor springaning skor springaning skor,SAUCOny MAN UNCERUSION 2E X -WIDE TRAIL WAking skor skor GREN SVART,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

Nike Lebron Soldier 10 vit Navy Basketball skor 856489 -141 herr Storlek 17,LE COQ ATHLETIC SPORT visar MAN KVINNA GRADVILL ORIGINAL COBALT 1510023,

Skor gissa kvinna röd läder flbl 14lea08 -lröd,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

Lucky Brand Row on Slouchy Boot Egrönin StoneRock Oiled mocka 9M Ny 179,

Delningar

DIADORA HERITAGE kvinnorSCHHE TUNSCHHE kvinnor WILDLEDER skor skor NEU 9CC, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.