Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • Ny balans 574 - MS574WT - Vit storlek 12 Nytt Mes,
  • tweet
Tamaris stövlar Marnie 1 -1 -25057 -31 -31 -31 -549 Bordeaux  Beställ nu

Delningar

STELLA MCCARTNEY KVINNOR UTbilDARE skor ny VITT 9DB,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

NIKE AIR FORCE 1 AF1 SAGE High Platform skor SZ 6.5,Unisex Vuxna Original Tecnica Moon Boot Vinil Met Nylon Snow stövlar US 4 -12.5,1969 pumpar sexiga 14 cm 42 43 svart svart naken läderfetisch pumpar höga klackar,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

Nike kvinnor Sz 9 Mayfly Lite skor skor Färsk mint grönt,Asiater attackerar hyperbeat SP 2 Vita röda män bord Tennis skor skor TPA332 -0123,CONVERSE CHOCK TAYLOR CHECKS ALL STAR CT OX LÅG 36 -45 ny klassisk duk,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

Naot Intact kvinnor skor Sandals läder skor Elegant klackar Mode Slip On ny,Plattformän Wedges kvinnor skor Ankle stövlar Sport Sandals Creepers Y,

TOny LAMA GLADEWATER SADDLEBACK VATTENPROOF COMP TOE COWGIL BOOTS _RR3401L8.5B,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

EXCELLENT SERGIO ROSSI KAMER NAPPA LEEAR HÖGKVE HEEL BOTS storLEK EUR 41 ny,Effedue Sports skor kvinna skor Wedge Plateau läder mocka grå 36,strand herr Leisure Pump Sandals skor Hollow ut Andable Flats Ultra -ljus,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

nyA SCHOLL ORTHAHELA RÅDGIVANDE MEN TILL STÖD FÖR SAMMANSÄTTNINGSOMRÅDEN,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

Camper Oruga Sandal, damernas sandal, Textil, Olive, i olika storlekar,Via Spiga Nova mocka Sandal, 9.5,Sexiga slavsandaler med Leg Heel 11,5 från 35 till 41 Matte svarta skor GLAM,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

Columbia herr rödmond Mud, Garnet röd Hiking skor Storlek 8 (347272),Saucony kvinnor Freedom ISO springaning Sneeaker skor Välj färg och storlek,

Kvinnor Justin Gypsy L9606 bspringaaa läder Turquoise Cowgirl Western Boot 6.5B ny,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

Nya handgjorda 0 Genuine läder Sandals DguldS,

Delningar

ny Francesco V. orange läder Tillverkat i italienska skor Storlek 36 US 6, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.