Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • TBS lilay, skor Stringaaate Derby kvinnor, blå (Ciel R7102), 40 EU,
  • tweet
Ny Mollini Cabre Mo Mo Mo kvinnor skor stövlar Ankle  butiken gör köp och försäljning

Delningar

Adidas Originals Flashback skor kvinnor lila,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

CRIMME KVINNA skor SLIP PÅ POSTER SEUELL FRI TIDSKOD AFENI 25742AA1,Saucony Jazz kvinna skor ungar skor Casual Sport,Nike Air Zoom Structure 20 Män kvinnor WMns springaning skor skor Pick 1,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

Windsor -mith -skor, sandaler, skor, spetskonst.,ny herr Nike Vandal High Supreme LTR läder Storlek 11 - Dragon röd AH8518 -601,Demonia promänad - 205,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

TEVA IDYSRO STITCH WEDGE KVINNOR LEATER SANDALS BROR US 6.5 UK 4.5 EU 37.5,ny MARC FISHER kvinnor Blk läder hög klack Pointy Toe Dress Pump skor S6.5 M,

Vintage Frye bspringaaa läder Western Slip på Tooloed Cowboy stövlar kvinnor 8B,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

Apepazza P19us skor Kvinnliga sandaler VTNU1 METAL VICTORIA guld,Bikkembergs FEND ER röd u 2087 kvinnor skor grå,Via roma 15 skor kvinna bi naturligt läder 2916ghi,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

Arche'Musiq 'Booslips - grå Croc pånyttfödd - Storlek 4 US EU 35 - 435 (P14),

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

BADGLEY MISCKA kvinnor Kiara Peep Toe Classic pumpas, Latte, Storlek 7.0 DKcp US 5,nyA OLUKAI FLOP SANDAL svart MENS 7 kvinna 8 med etiketter,skor LIU JO kvinna skor Trendy silver Naturligt läder B1909P029100532,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

GEOX KVINNORS SHERIER SANDALS KOMFYLLER I SOFT LEADER UT VITT LINE ABBIE,B -212 Tory Burch'Miller 'Flip Flop guld läder (kvinnor) SZ 7 M 195.00,

Skor Palomitas av Paloma Barcelo kvinna svart Naturlig Läder, sammanflätade Janz -bl02,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

IGI & Co 3151133 Taupe Pumpar Wedge kvinnor skor Casual,

Delningar

Nike Air Max 1 mäny för blå körningar 9, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.