Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • kvinnor RIVE GAUCHE FIRENZE bspringaaaa alla lädergladiatorsandaler skor sz.39,
  • tweet
Af222 1a klasse alviero martini skor svart beige lackläder lackläder lackläder kvinnor skor  incitament främjande

Delningar

nyA Prada Calzature kvinnor slingback -sandaler i gul storlek EU36.5 (US6.5 7),

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

CAF FRAMT FRAMTIDE FRAMTIDE 65533;svart -skor kvinnor grå pu info9252495,Oral användning av Kiely Clarks skor Storlek 8 BNIB sällsynt ,Ny balans 996 WR996SRB svarta halfskor,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

Mbt Hani 8 womherr sko 70980 -1241p - Hani 8,Propet Kvinnors stabilitet Strider WAA0042M,Giuseppe Zanotti Snow Leopard Pony Conceal Platform Peep Toe Slingback Animal 40,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

Adidas Bounce röd Print (springaning skor män),kvinnor Pointy Toe High Stiletto Heel Rhinestone Pumps skor Transparent Läder,

FABIANO EXTRA LEADER HINGANDE MOUNTAINERINGSBOOT kvinnor 5 F. Vintage ITALIEN,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

Skor ny balansKVINNA skor svart Naturligt läder WL574NBK,BNIB KAREN MILLEN guld STRAPY SANDALS Storlek UK 7 EURO 40.,Nv2369 kvinnor Thong Sandal Alvaro Gonzales kvinnoläder,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

nyA I BOX ADIDAS FLB U U RUNNER PK W BLAND CQ1987 skor FÖR KVINNOR,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

Valentina Rangoni kvinnor Italian Open Toe Casual Ankle Strap Sandaler,Klänning Klassisk Stilettos skor Röda Botten High klackar Pointy Toe Pumpar,Skor Jeffrey Campbell kvinna Caffe jcs34j119vel -cof,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

Kongrönera all Star Cust Clearance skor 45 läder Study,ny Sigerson Morrison SM JARA Mule Sandal klackar silver Storlek 6 Medium,

Nike Air Max 97 SE Limited Edition Metallic guld Iridise grå AQ4137 -700 Sz 5,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

Meotina Branddesigner High klackar kvinnor Ankle stövlar Zip Glitter Tjock Heel...,

Delningar

SERGIO ROSSI skor klackar brokad peep tå buckla 366, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.