Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • nyA BADGLEY MICHKA LEADER SLAK PAPPER ÖPPER TOE HEELS KVINNORS 9.5 M,
  • tweet
skor Hogan Hogan Hogan 35617it -20%  världsberömd försäljning online

Delningar

NEWTON KISMET II 36 -43 ny gravitation kona Färgado ödet II rörelseavstånd,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

kvinnor Sandaler Roma Gladiator Buckle Open Toe High klackar Stiletto Pumps skor,SAUCOny KVINNORS skor SUEDE TbilDARE skor ny JAZZ O BEGE 036,ZARA skor MED MESH PANEL,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

Tory Burch kvinnor in Storlek 8.hög klack in tory Navy and Cobalt Almond Färg,Nike kvinnor Tryckt textat 1 2 Zip Top,Nike -löparskor luft max 90 -maska sportsporter Kvinnors topp vit,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

ny kvinnor Reebok DMX SERIES 1200 WYTE GRY blå DV757 UNISEX SYZE TASHE,nyA VÄXTER HAR JOFFA TRYCK KOMFORTABLA LEADER SUEDE FLATE ANKLE BOOTER,

Münchens skor, blå mocka, textilmål 1330d,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

MSGM FOOTWER KVINNA SLIP - ON CLOTH MULTIFärg - 4069,Autentisk Christian Louboutin Pyraclou 60 mocka Unicorn Calf Version Multi 37,Christian Louboutin 37 Ny 100 Mm100 Klassisk pump,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

OLUKAI NOHEA MESH ROCK CANOE 10188 -RK12 MENS SLIP PÅ SHES storLEK 10,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

Steve Madden kvinnor Wagner läder Pointed Toe Mid -Calf modestövlar,JCrew Marbella FärgBlock klackar Storlek 9 Haven blå Ankle Strap,Mario Bologna Flirt Nuvola Bianco vit Patent läder Art Deco guld klackar 37,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

nyA KVINNOR FILA BOVEASORS BEGRÄNSAD UTGIVNING GREED röd gul RUNG LÅGA skor,3.1 Phillip Lim Ecru Mallory Platform Sandals,

ASICS kvinnor Gel - Content 4 Grå springaning skor Storlek 10 (416239),

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

Fröd PERY herrar BADESCHHE SANDALEN GUMMI NEU svart 0A9,

Delningar

Nike Air Max 97 kvinnor 921733 -003 Neon grön Volt sz.7.5US wnn 100% Autentic DS, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.