Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • STYLSH, RARE NEW DONA KARAN KOLLEKTION ROYAL blå SILK SLINGEBACK,
  • tweet
Salvatore Ferragamo ljus bspringaaa bspringaaa bspringaaa läder Casual skor Storlek 8  mycket populär

Delningar

Autentisk luft max 95 Nike -skor,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

Gyllene gås skor kvinnor bianco röd g31ws590 -c84,nyA I BOX 168 Lilly Pulitzer 9 ZOE guld Metallic Sandals Tassel Charm,GAUDI SCHUHWERK FRAU BUCHSE LEDER bspringaaa ­454D,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

ny Sällsynt VT60s bspringaaa läder Eleven Court skor UK5 US8,NIKE HUARACHE E.D.G.E. TX AO1697 -100 VITT UNIVERSITET röd,(575) Kvinnor designpumpar i Versace Studded mocka & läder - ny - 100% Autentic,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

Clarks tre pärlskor damskor tillfälliga läderstövlar kvinnor stövlar svarta,Ykx & co läderstövlar långa axelskor kvinnor 2856 Italien,

895 ny Manolo Blahnik Royal blå mocka SUPPLIZIA Strappy BB Sandals skor 40.5,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

Windsor -mith -gympaskor. Konst med fritidsskor.racerr,Adidas Ultra Boost Trace Olive läder Caged BNIB S82018 Storlek UK 4.5,BS610 Aldo Castagna skor röd Shwarz läder kvinnor Pumpar Italien utan fastare,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

ny Cecelia ny York Frix Fringaae kvinnor Sandal sz 7.5,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

Brand ny Flex & Go Brooklyn kvinnor Comfort läder Ankle stövlar Made in Portugal,Ny balans WS -574SND B Gröna vita Kvinnliga skor,Rockport Total Motion läder Ankle Booslipss - Lynix Tan stövlar kvinnor 6 ny,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

Igi &co a18g skor for kvinnor With Plattform 2146400,Vackra 100% Auth Bspringaaaello Cucinelli Fur Monili Mules Storlek EU 38.5 1,400,

Vicenza skodon kvinna uttaget läder grå - 5af7,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

J. Crew Etta silver Cap Toe läder Pump klackar skor,

Delningar

Vivien Lee 5811B Bspringaaaa stövlar Ankle Boot Flats skor kvinnor läder, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.