Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • Kinesiska stövlar, Flip, bspringaaat svart kamelstorlek 8.5 39 läder,
  • tweet
J.Litvak kvinnor bspringaaa bspringaaa bspringaaa läder Houston Buckles Vintage Style Ankle stövlar Storlek 40  Beställ nu

Delningar

skor Adidas F36223 Advance Ftw Wht Ftw Wht Coppmt mode kvinna mode,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

Beautifee kvinnor Cava Low Top Lace Up mode, Springaa Denis Stone, Storlek 5.0,Franska skor i mörkt grått läder för kvinnor TilToa RODEO 802grå,MOA MASTER AV ARTER KVINNERS LEATTA SLIP PÅ skor ny VITT 568,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

Ny kvinnor Reebok CLUB C 85 EMBOSS BS9526 WYTE BLAKK US 5.5 - 11.0 TACKE AU,Bacta de toi skor kvinna Sandal Glitter läder silver - 367e,Emilio Pucci skor Multi Färgöd Silk Print Pump Storlek 391 2,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

SAM EDELMAN - JULIANA SVART BROR LEADER BOOTT SZ 6 RETALAL 225,ASICS GEL -Kayano 24 springaning skor - blå - herr,

skor Philippe Model Madeleine kvinnor läder (vbldv 0),

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

ROCHAS skor 211371 Grön 35,Monogramstövlar storlek 7 för Frye Läder,Sandaler Salomon Techamphibian 4 Choklad bspringaaa 18297 -ny,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

Saucony Triumph ISO springaning skor kvinnor 9.5 silver lila orange Cushion NEW,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

PATRICIA NASH LEONA ÖPPEN TOE SLÄPPANDE BACK HEELAD POS NWAB storLEK 8,Giorgio ARMANI ostrichläder SEXY svarta stilettklackar, BRAND ny, 37 1 2, årgång,Kreativa platina Linda sandaler i vävt läder för kvinnor, tillverkade i Italien Kreati,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

Gjorda i Italien, kvinnor, skor skor med klackar, eleganta textilier 10 cm 82916 Mode 1,Giuseppe Zanotti Chantel Crepe Scrappy Sandals 115MM Electric blå US 8.5 895,

Adidas ultraboost X Trainer -lila Sport skor Comfy Hiking ny Bounce,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

FINNS läder Western Ankle Boot grå (Dust Metallic) 7 Storbritannien,

Delningar

skor HOGAN kvinna denim w 00 N 0 K 010 fequ 802, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.