Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • Nike free RN Motion FK 2017 wnns tränare 888846 001 uk 6 eu 40 us 8.5 ny BOX,
  • tweet
WMNS Nike Free 3.0 Flysticka - 718420 718420 718420 011  billigare

Delningar

Wedge skor Bionatura Fregene MCG i Cognac Nabuk skor kvinnor,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

Buffalopumpar c165a -1 s0002i Imi mocka Mörk blå Storlek 39,Sz 7 nyA EILEEN FISHER sandaler till kvinnor av mjukt guld läder Heel PATSY -skor,Sandaler 15 Plattform Patent Fuchsia Sexy Pleaser Deljus - 662,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

G -Star Rå Claro Wedge Platform kvinnor läder Mode Sandals blå ny,GINO ROSSI Italienska LEADERBOOTER storLEK 39 9 Splitter ny,Via Spiga Harlie Chestnut Boot,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

ny Manolo Blahnik BB 115 Gröna Patentskor Pumpar 38.5 40.5 RARE HEELS -höjd,kvinnor Mode Embossing Floral Lace Up Wedge High klackar Platform skor Muffins,

Emilio Pucci skor Multi Färgöd Silk Print Pump Storlek 391 2,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

NIB 38.5 (passar som en 7.5) Attilio Giusti Leombspringaaai Navy Peep Toe Wedge Heel,Skor IgieCo 1165600 Kvinna Vern.Nederländska Antillernas mode med blå klack,DRICKER VAN NOTEN handvävt läder beige tåhätta svart och beige skor 38,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

Nya kvinnospringaaada varma pälsar glider på fotbollar vinterskor, snöskor och skor,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

kvinnor Retro Ankle stövlar Vintage Genuine läder Buckle Punk Motor Combat stövlar,Ny Nike kvinnor FRAMSTOL FRAMTIDE (ny Nike kvinnor FRAMTIDE FRAMTIDER),Kattdockar kvinnor grön acqua p308861,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

BORN ERIE Double Zippers svart läder Mid Calf Motorcycle Boot Woherrar 8.5M,REEBOK VENTILATOR -DES style _167861mans storlek US10 -Hard alltför FINNS KOLORGE,

billos Santana Claudia bspringaaa Knee High Slauch stövlar Buckles Storlek,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

Nya VANS X MARVEL Avengers glider på Spindelmannen BEGRÄNSAD VN0A38F7H7 US M 7 -10 TASHE,

Delningar

Gianvito Rossi mocka Block Heel Platform Sandals SZ 39, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.